Valeriusstraat 1 G, 3122 AM Schiedam

Dit huis staat te koop. Dat is niet bijzonder, en ook de vraagprijs van 254.500 euro is dat niet. Wat wel bijzonder is, is de rel die het publiceren ervan oplevert. Emerce meldt dat zich inmiddels een juridische strijd heeft ontwikkeld rondom het vermelden van eerdere verkoopprijzen: Een advocaat zou de site Miljoenhuizen.nl hebben aangeschreven met:

“De informatie over de woning zijn persoonsgegevens van de heer Bakker. Deze wet bepaalt dat u alleen die persoonsgegevens mag verwerken die voor zover deze, gelet op de doeleinden waarvoor zij worden verzameld of vervolgens worden verwerkt, toereikend, ter zake dienend en niet bovenmatig zijn. De gegevens over de aankoopprijs zijn voor de verkoop van de woning niet ‘ter zake dienend’ en bovendien ‘bovenmatig’.”

Nou, dat zou niet zo mooi zijn. Ik vind het zeer “ter zake dienend” om dat soort gegevens te hebben. Sterker nog, in het kader van mijn WOZ-bezwaren maak ik altijd graag gebruik van dit soort gegevens, en is de gemeente zelfs gehouden mij die ( gedeeltelijk) te verstrekken.

Maar toch moet je altijd maar weer afwachten hoe dat afloopt bij de rechter. Diens wegen zijn immers vaak ondoorgrondelijk….

En over de Valeriusstraat? Lijkt me wel een mooi pand. Er kan zelfs nog een verdieping bovenop volgens mij, waardoor je extra slaapkamers of kantoor kwijt zu kunnen. Dan wordt het ook bruikbaar als praktijkwoning. Mooi neutraal afgewerkt, op de badkamer na. Eigenlijk gewoon een prima aanbod.

Lees ook:Gemeente helpt corporaties met tegengaan woonfraude
Lees ook:Een handleiding voor het bezwaarschrift WOZ
Lees ook:WOZ en OZB: bezwaar loont de moeite (2)
Lees ook:Raadselachtige ‘leegstand’ in Amsterdam
Lees ook:Altijd Dichtbij: flexibele en betaalbare mantelzorgwoning te huur

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>