Raadselachtige ‘leegstand’ in Amsterdam

De gemeente Amsterdam staat voor een mysterie. Volgens gegevens van van verschillende woondiensten staan er bijna 7000 woningen leeg. Maar dat kan helemaal niet, in een stad waar gevochten wordt om iedere vierkante centimeter woonruimte.

De Dienst Wonen weet hoeveel woningen er zijn; de Dienst Persoonsgegevens weet op op welke adressen mensen staan ingeschreven. En nu ze die gegevens eens naast elkaar hebben gelegd, blijken er dus bijna 7000 woningen ‘unaccounted for'. Eerst waren het er 10.000, maar van 3000 is inmiddels bekend wat er mee aan de hand is.

Mogelijke verklaringen? Opgeleverde (ver)nieuwbouw waar de huurders en kopers nog in moeten trekken. Slooppanden die al lang tegen de vlakte zijn, maar op papier nog niet. En natuurlijk: er zijn vast zat mensen die echt wel ergens wonen, maar daar gewoon niet ingeschreven staan. Al dan niet expres. Zoiets zal het wel zijn.

Hoewel ik het dan nog altijd bizar vind dat het om zo veel woningen gaat. 7000. Man, als die toch eens allemaal echt leeg zouden staan en verkocht of verhuurd zouden worde.

Lees ook:Het valt wel mee met de woningnood in Nederland
Lees ook:Wonen op het water, ja. Maar niet allemaal tegelijk!
Lees ook:2,5% van alle woningen staat langdurig leeg
Lees ook:Tien tips uit Denemarken voor een beter en mooier Rotterdam
Lees ook:Gemeente helpt corporaties met tegengaan woonfraude

1 Reacties // Reageer

One thought on “Raadselachtige ‘leegstand’ in Amsterdam

  1. Sandra

    ja natuurlijk komt dat door illegale bewoners. voor sommige mensen is er echt geen andere mogelijkheid. ik gun het ze best. laat ze maar voordeel hebben van zo’n ingekakte gemeentedienst waar niemand interesse in de harde dagelijkse praktijk.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>