‘Elke rookwolk is een potentiële gifwolk’

Zo had ik vanmorgen gekopt als ik daar bij het AD iets over te zeggen had gehad. Een mooie quote van een Friese milieuarts over een serieus onderwerp. De constatering 'bij de brand zijn geen schadelijke stoffen vrijgekomen' zegt niet dat rookontwikkeling ongevaarlijk is.

Blind varen op de uitkomst van luchtmetingen is onverstandig, vindt de arts. Want die bieden te weinig informatie. Aanleiding voor de waarschuwing is nieuw onderzoek naar een grote brand bij afvalverwerker ATF in Drachten in 2000. Daar heeft een aantal mensen blijvende astmatische klachten aan overgehouden, terwijl het volgens luchtmetingen ‘all clear' was.

Rook bij brand blijkt gevaarlijker dan we dachten; en dat heeft ook consequenties voor omwonenden. Zij zullen voortaan vermoedelijk sneller het advies krijgen om ramen en deuren te sluiten. Pluspuntje in de ellende: nieuws als dit houdt ramptoeristen in de toekomst misschien een beetje op afstand.

Lees ook:Geluidshinder van Schiphol is een communicatieprobleem
Lees ook:Meer brand én meer inbraak in Vinex-wijken
Lees ook:Nieuws van Dutch Design Brand
Lees ook:Lening voor koopstarters werkt averechts
Lees ook:Ook Rotterdammers in de problemen door paalrot

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “‘Elke rookwolk is een potentiële gifwolk’

  1. Pingback: Brand blussen in een Vinexwijk kan lastig zijn | Wonen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>