LEDs change the world

lampDe mens verandert, de technologie verandert, gadgets ontwikkelen zich in een snel tempo, maar ook de wereld verandert. Overstromingen, smeltend ijs en zelfs het opslaan van chemicaliën onder de grond behoren tot de orde van de dag. Niet alleen auto’s, fabrieken en bedrijven, maar ook thuis kun je een steentje bijdragen om de wereld te verbeteren.

Denk hier niet grootschalig (zonnepanelen op het dak of een windmolen in de tuin), maar denk kleinschalig. Vervang je simpele lampjes door LED verlichting!

Niets voor niets is de Europese Unie bezig met het verbieden van de gloeilamp. Door de chemicaliën, korte levensduur en zeer hoog energieverbruik zijn het niet de meest milieuvriendelijke lampen.

LED lampen lijken duurder, echter is niets minder waar. LED lampen zijn een veelvoud energiezuiniger ten opzichte van gloeilampen kun je tot wel 90% energie besparen. Hierdoor draag je je steentje bij en verbruik je minder energie. Bovendien kan de levensduur van een LED lamp wel 20 keer langer zijn. De aanschafprijs van de LED lampen tegenover gloeilampen zijn hoger, maar dit wordt binnen een jaar terug verdiend.

Nog niet overtuigd van de voordelen van LED? Door de lange levensduur hoeven de lampen veel minder vaak vervangen te worden. Dit scheelt geklungel op een trapje en de vraag of je de elektriciteit nou wel of niet had uitgedaan… Daarnaast bevatten LED lampen geen kwik en andere chemicaliën en verminder je de CO2 uitstoot, je kiest daarom altijd voor het milieu met LED. Laat je niet tegenhouden door hardnekkige vooroordelen dat LED lampen koud licht uitstralen. De technologie is nu zo ver dat exact hetzelfde licht uitgestraald kan worden met LED.

1 Reacties // Reageer

One thought on “LEDs change the world

  1. pieters

    Uiteindelijk zal iedereen overtuigd worden van LED. Het scheelt aanzienlijk in energie. Ben al nieuwsgierig wat de volgende trend wordt.. laser?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>