Trendy materiaal: Papier

Ontwerpers zijn steeds op zoek naar de toepassing van nieuwe materialen. Een materiaal wat steeds vaker in het straatbeeld voor komt is papier. Als je dit op een bepaalde manier verwerkt is het een heel degelijk en stevig materiaal die voor veel toepassingen te gebruiken is. Het is een relatief goedkoop materiaal en natuurlijk natuurvriendelijk.

SIWA tassen

Ze zien er uit als dunne papieren tassen, zoals de Amerikanen gebruiken om de boodschappen in te doen. Maar deze tassen, ontworpen door Naoto Fukasawa en de Japanse papierfabrikant Onao, kunnen wel 10 kg aan gewicht tillen! Ze ontwierpen een tassen en slippers van een sterke en waterafstotende papiersoort. Zelfs als ze nat zijn behouden ze hun stevigheid.

Goods prullenbakken

Daarnaast heeft Goods papieren prullenbakken in de collectie opgenomen. Deze zijn gemaakt van oude billboards. Het is iedere keer weer een verassing van welke billboard de prullenbak gemaakt is, maar meestal is het niet meer herkenbaar.  Daarom zijn alle prullenbakken uniek. Het materiaal is zo stevig dat het bij normaal gebruik jaren meegaat.

Stretchbag van Artecnica

Ook de stretchbags van Artecnica zijn gemaakt van oude billboards. Ze zijn niet alleen hip, maar ook ecologisch en een ware eyecatcher. De tas heeft een draagcapaciteit van maar liefst 15 kg!

Lees ook:Vakantiefotos als kunst aan de muur
Lees ook:Today, Payday, One Day: design trap
Lees ook:Gezien op de Woonbeurs: zachte plaids van recycled denim, By Mölle
Lees ook:SA.GE.VAN. MARMI presenteert marmer op Maison&Objet
Lees ook:Oohh & SACKit op TrendZ

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>