Piet Hein Eek bij Wehkamp.nl!

Mijn favoriete designer komt een beetje dichterbij! Piet Hein Eek heeft op verzoek van Wehkamp.nl hun basiscollectie meubels ontworpen! De eerste vijf meubels zijn er nu te koop: 3 tafels en 2 stoelen met prijzen vanaf €200.

Aan Jansen Magazine vertelt hij: “Toen Wehkamp, de grootste internetwinkel van Nederland een half jaar geleden bij me kwam met de vraag of ik voor hun exclusief een Basic-collectie wilde ontwerpen, moest ik best wel even nadenken of ik dat wilde doen. Omdat het echt helemaal aan de andere kant van het spectrum ligt van wat wij hier doen. Maar dat is uiteindelijk wel de reden geweest óm het juist wel te doen. Je moet juist heel erg verschillend zijn en daarom bij elkaar passen. Hoe groter de verschillen, hoe beter de synergie.”Dat verkopen via internet hebben wij nooit aangedurfd. Dat moeten we ook helemaal niet willen. Wehkamp is goed in online winkelen en distributie, ik ben goed in ontwerpen”.

Het is een typisch Nederlands ontwerp geworden van licht eikenhout. Mooi en eenvoudig, maar wel met de kwaliteitseisen die Piet Hein Eek aan het ontwerp stelt. De meubelen worden geleverd in een platte doos, met instructies over hoe je het meubel zelf in elkaar moet zetten. “Die eis was duidelijk. Wehkamp wil de meubels snel leveren. En het monteren is echt eenvoudig. Het is een kwestie van wat bouten en moeren aandraaien,” aldus de handige Eek.

Tijdens de Dutch Design Week, die vandaag begint, kan iedereen de eerste tafels en stoelen bewonderen in Eindhoven. De collectie is vanaf nu ook te bekijken en bestellen op Wehkamp.nl.

Bron: Jansen Magazine

Zie ook: Nu.nl – Piet Hein Eek maakt collectie voor Wehkamp

Lees ook:Piet Hein Eek’s nieuwtjes in Milaan
Lees ook:Piet Boon woonaccessoires te koop bij Wehkamp!
Lees ook:Dag 2011
Lees ook:Piet Hein Eek sloophout behang
Lees ook:IKEA en Piet Hein Eek gaan samenwerken

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Piet Hein Eek bij Wehkamp.nl!

  1. Pingback: Dag 2011 | Wonen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>