Amsterdam gaat ver in het ‘auto-luw’ maken van de stad

Ooit werd in Amsterdam een referendum gehouden dat voor mij definitief bewees welk nut zo'n ding heeft. Geen. De vraag luidde: moet het centrum van de stad autovrij worden of niet? En de o zo verrassende uitkomst was: een beetje wel en een beetje niet. Opgelucht haalden de organisatoren adem. Er was referendum geweest, met voldoende opkomst en nog een uitkomst ook! De binnenstad zou ‘auto-luw' gemaakt worden.

Dat klinkt heel mooi en ingewikkeld, maar het is zo gepiept. Je zorgt gewoon dat parkeren onbetaalbaar wordt (en dat er altijd wel een niet te vermijden doorgaande weg is opgebroken). Ook bewoners en bedrijven gingen torenhoge bedragen betalen. Ze mokten wat, maar schikten zich in hun lot.

Met de nieuwe parkeerplannen van het stadsdeel gaat het anders. Nu klinkt er protest. Er is weinig begrip voor de volgende stap in het autoluw maken van de stad. Want bewoners en bedrijven met een eigen garage moeten nu gaan betalen voor het recht om daar te parkeren…

Huh?

Jazeker: ze gaan parkeergeld betalen in hun EIGEN garage. In dat deel van de stad kost een garage algauw 40.000 euro, als het niet meer is. Maar dat is straks dus exclusief het recht om er te parkeren. Dat moet je er voor nog zo'n 300 euro per auto per jaar bijkopen. Ook als je je garage al dertig jaar als zodanig in gebruik hebt.

Ik heb geen auto EN geen garage. Maar dit vind ik zo absurd. Waar kan ik tekenen voor een protest?

 

Lees ook:Amsterdam Centrum gaat parkeervergunninghouders streng controleren
Lees ook:Superheffing voor smerige auto’s in Londen
Lees ook:Interieurstraat vol webshops op Stad.nl
Lees ook:Leiden wil de RijnGouwelijn niet
Lees ook:Woningcorporaties van De Vernieuwde Stad verdubbelen de inzet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>