Nieuwe meubels via Twitter

Twitter kan leiden tot nieuwe meubels! Dat bewijzen @WilfredKalf en @Chatoui met het hergebruikproject ‘Stool Stairs’. De ‘Stool Stairs’ is een set van twee krukjes/bijzettafeltjes, gemaakt van oude traptreden. Dat is nog eens hergebruik!

Van tweet tot meubel?
Wilfred schreef in een berichtje op Twitter dat hij al 15 jaar wengetraptreden verzamelde, en daar nu een nieuwe functie voor zocht. Ontwerpster @Chatoui maakt nieuwe spullen door middel van hergebruik. Zij zag de tweet en reageerde enthousiast.

Niet lang daarna gingen er ideeën, schetsen en foto’s heen en weer. Een ontmoeting volgde en het gevolg mag er zijn:

Stool Stairs van @WilfredKalf en @Chatoui

De Stool Stairs!

Een set van een klein krukje en een groter krukje. Gemaakt van drie traptreden. Beide meubelstukken kunnen ook dienst doen als bijzettafel.
De set is tevens een knipoog naar de ‘midiset’ die – in de jaren waar de trap uit stamt – in menig huiskamer stond in de vorm van een set bijzettafeltjes in verschillende groottes.

Ceci n’est plus un trap
In de krukjes zijn de originele bevestigingspunten van de stalenspiltrap in het zicht gelaten. Ook wordt er in elke set 1 tegeltje verwerkt met de tekst “ceci n ‘est plus un trap”, waarmee de originele functie van het hout wordt benadrukt.

Bestellen of laten maken
Er zijn zeven sets beschikbaar, daarna is deze eerste serie ‘op’. Tenzij er weer een trap uit een huis wordt gesloopt. Dus: gaat u uw spiltrap vervangen? Twitter dat dan naar @WilfredKalf en @Chatoui. De ‘Stool Stairs’ zijn te koop in de webwinkel van Chatoui.

Lees ook:Zeg ‘s Bèèèh!
Lees ook:Today, Payday, One Day: design trap
Lees ook:10x hippe krukjes
Lees ook:EH&I’s #8: Formafantasma
Lees ook:SHOCKING: 101woonideeën stopt!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>