Kerst-idee #18: de beste kerstkaarten op een rij

Zie je ook door de (kerst)bomen het bos niet meer? Al die soorten kerstkaarten: modern, grappig, klassiek, handgemaakt. Welke moet je nou kiezen? Ik hoop dat dit berichtje het je wat makkelijker maakt (of misschien juist wat moeilijker ;) ), want ik heb mijn tien favoriete kerstkaarten voor je geselecteerd.

 

1. Laten we beginnen met een klassieker, namelijk Loesje:

Bron: Loesje

Bron: Loesje

 

2. Deze geweldig hippe set van Karte Design Fabrik:

 

3. Of zo’n ouderwets gezellige kaart van Kaartje of Kip:

 

4. Als tegengeluid naar de standaardkleuren die altijd met kerst worden gebruikt, is Christmas by Colour ontstaan. Duizenden mensen zijn meegegaan in dit initiatief door zelf een kleur te suggereren. De beste kleuren werden eruit gepikt en hier is een poster van gemaakt. Maar… een twaalftal kleuren zijn ook als kerstkaart te versturen. Kortom, een kerstkaart met een verhaal:

 

5. Al eerder schreef ik over de toffe producten van HAM (lees bericht hier), maar ze hebben ook top-kerstkaarten:

Bron: HAM

Bron: HAM

 

6. De geweldige DIY voor Pixel Popup Cards van minieco.co.uk (klik op de link onder de afbeeldingen voor de DIY-tutorial):

 

7. Deze DIY-afbeelding van Cutters Creek Design Team is eigenlijk een tussenstap naar het maken van een kerstkaart. Maar eerlijk gezegd vind ik deze abstracte kerstboompjes veel gaver dan de uiteindelijke kerstkaart, hahaha!:

 

8. Lieve, handgemaakte kaartjes van thecleverlittlefox op Etsy:

Bron: thecleverlittlefox

Bron: Etsy

 

9. Een PostCarden in kerstsferen uit de Designwebwinkel (lees eerder bericht met andere PostCarden’s voor in de brievenbus hier):

 

10. Oxfam Novib tipte mij laatst via Twitter over hun initiatief voor een origineel en nuttig kerstcadeau. Op deze cadeaukaarten (die ook nog eens erg mooi zijn) staat namelijk voor de ontvanger van de kaart een cadeau beschreven dat iemand in een ontwikkelingsland daadwerkelijk zal ontvangen. Als dat niet de perfecte kerstgedachte is dan weet ik het niet meer:

 

 

 

 

 

Lees ook:STERK in design
Lees ook:Kerst-idee #7: kersttrend “vouwen” gespot
Lees ook:Flavourites Live Favourites: Kaartje of Kip
Lees ook:Kerst-idee #26: pak je cadeautjes stijlvol in
Lees ook:Geen tuin? Geen balkon? Dan maar een PostCarden…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>