Bureauplant van het Jaar 2012: Livistona

Houd je vakantiegevoel nog éven vast met de exotische bureauplant van het jaar, de Livistona! Ideaal voor op kantoor, omdat hij de lucht zuivert. Zo kun je je beter concentreren en ben je productiever.

De Livistona is de Bureauplant van het Jaar 2012. Een jury met vertegenwoordigers uit wetenschap en praktijk boog zich samen met een gebruikerspanel over een vijftal kamerplanten om er één uit te roepen tot Bureauplant van het Jaar. De Livistona behaalde zowel in het laboratorium als bij een gebruikerspanel in een werkomgeving de hoogste score. De palm is daarmee de opvolger van de Vingerplant (Bureauplant van het Jaar 2011).

Getest
De planten zijn op verzoek van het Bloemenbureau in het voorjaar van 2012 getest door Fytagoras Plant Science. In een laboratoriumopstelling is onder meer onderzocht in hoeverre de planten chemische stoffen als formaldehyde en benzeen uit de lucht verwijderen. Een vakjury heeft vervolgens aan de hand van de onderzoeksresultaten een top 3 bepaald: Calathea, Ficus microcarpa ‘Ginseng’ en Livistona. Deze drie planten zijn vervolgens gedurende drie maanden op vijftig bureaus bij MKB’ers en thuiswerkers ter beoordeling neergezet.

Desktopper
Voorzitter van de vakjury, Prof. dr. Bert van Duijn van Fytagoras Plant Science: “Het laboratoriumonderzoek toont aan dat de Livistona een zeer goede luchtzuiveraar is en een positieve invloed heeft op de luchtvochtigheid in het interieur. Daarmee levert deze bureauplant een belangrijke rol in de bestrijding van het zogenaamde Sick Building Syndrome zodat diverse gezondheidsklachten als oogirritatie, hoofdpijn en vermoeidheid thuis en op kantoor verminderd worden.” Qua verzorging is de Livistona niet veeleisend. Twee keer per week water geven, is meestal voldoende.

Vakantie-werk
Het Bloemenbureau heeft vijftig beeldschermwerkers gevraagd om de genomineerde planten te beoordelen. Met een rapportcijfer van 7,8 is ook door het gebruikerspanel de Livistona als favoriet aangewezen. Uit de toelichtingen van de beeldschermwerkers blijkt dat de frisgroene kleur van de Livistona zeer in de smaak valt en dat de palm een sierlijke en rustige uitstraling heeft. Opvallend is dat de Livistona volgens het gebruikerspanel doet denken aan tropische oorden waardoor je ook op de werkplek het vakantiegevoel een beetje vast blijft houden.

Meer informatie over kamerplanten vind je op www.mooiwatplantendoen.nl

Bekijk ook dit leuke filmpje:

Lees ook:Palm maakt creatief – Woonplant van de maand juli
Lees ook:Met goed onderhoud blijft de kerstboom langer mooi
Lees ook:Zincere’s flexibele plantenpot
Lees ook:DIY-DinsDag: botanische kunst
Lees ook:Woonbeurs: Het schuitje van Marike

1 Reacties // Reageer

One thought on “Bureauplant van het Jaar 2012: Livistona

  1. Tuinmeubelen

    Ik was op zoek via een deel van uw blog posts op deze site en ik denk dat deze website is zeer informatief! Blijf op de tenuitvoerlegging van up.This site is echt nuttig voor ons.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>