NVM ongerust over huizenprijzen Randstad

De makelaarsvereniging NVM is erg ongerust over de almaar oplopende huizenprijzen in de Randstad, in combinatie met de stijgende hypotheekrente. De prijsontwikkeling van de afgelopen jaren leidt tot toenemende woonlasten voor kopers van 17% in vier jaar. De lasten van de huurder stijgen bij ongewijzigd beleid in dezelfde periode met maar 4,5%. Is een koopwoning voor veel huurders nu al onbereikbaar, dit wordt zo alleen maar erger, aldus NVM-voorzitter Ger Hukker.Ten opzichte van het eerste kwartaal van 2007 nam de prijs in het tweede kwartaal gemiddeld met 2,2 procent toe. De gemiddelde woning kost op dit moment 248.000 euro. Ook de vierkante meterprijs is met eenzelfde percentage gestegen. In het centrale deel van de randstad en de randstad ring stijgt de prijs per vierkante meter veel meer dan gemiddeld (3,2% / 2,6%) In de overige delen van Nederland is de stijging lager dan gemiddeld (Noorden: 1,8%, Oosten: 1,7%, Zuiden: 1,7%).
De NVM pleit ervoor een SER-commissie op te richten die onderzoek gaat verrichten naar de slecht functionerende woningmarkt.

Lees ook:Gemiddelde huizenprijs in november gedaald
Lees ook:Huizenprijzen (nog) niet gezakt tov 2007
Lees ook:Huren in Amsterdam duurder dan ooit tevoren
Lees ook:“Gemiddelde huizenprijs” is een nogal relatief begrip
Lees ook:De Randstad zou een status aparte moeten krijgen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>