Meesterlijk Design en Ambacht mét Studio Roex

Eigenlijk had ik de leren vazen van Studio Roex al gespot tijdens de Dutch Design Week bij Piet Hein Eek. Maar nu ik ze weer tegenkwam op Meesterlijk Design en Ambacht, realiseerde ik me dat het hoog tijd was voor een blogbericht!

 

???????????????????????????????

 

Studio Roex is een samenwerking tussen designer Nic Roex en zijn commerciële partner Jeske Kapitein (hierboven afgebeeld).

 

???????????????????????????????

 

De vazencollectie Plumber’s Piece is niet alleen bijzonder door het gebruik van leer, maar ook de binnenkant van de vazen kent een eigen verhaal. De binnenzijde is namelijk gemaakt van een soepel rubberen membraan. Het is daarmee waterdicht, maar beweegt mee wanneer je de vaas vult met water. Hierdoor komt de flexibiliteit van het leer extra tot zijn recht.

 

Dit verklaart gelijk de naam van de collectie. De inspiratie van de rubberen membranen komt namelijk vanuit de membranen van expansievaten waar loodgieters mee werken.

 

???????????????????????????????

 

Maar bovenal zijn de vazen gewoon erg mooi….

 

 

Lees ook:Creatief met tulpen
Lees ook:Oohh & SACKit op TrendZ
Lees ook:EH&I’s #14: Studio Makkink & Bey
Lees ook:Een doolhof van tegeltjes
Lees ook:Meesterlijk Design en Ambacht mét Floor Bohemen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>