Prinses Máxima opent tentoonstelling Spring bij jubilerende Dutch Design Week

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden opent op maandag 24 oktober 2011 de tentoonstelling Spring; over topdesign, talent en inspiratie, gepresenteerd door Dutch Design Week (DDW) en Premsela, Nederlands Instituut voor Design en Mode. Met deze bijzondere tentoonstelling, gecureerd door Miriam van der Lubbe, viert DDW het tienjarig jubileum.

De tentoonstelling Spring in het Designhuis in Eindhoven toont verbindingen tussen ontwerpers. Wie leerde van wie en wie vormt de inspiratiebron voor de ontwerpers van vandaag? Kopstukken die allemaal begonnen in Eindhoven – o.a. Richard Hutten, Jurgen Bey, Piet Hein Eek, Wieki Somers, Corien Pompe (Volvo), Monika Mulder (Ikea) – laten eigen werk zien, maar ook werk van hun ‘beïnvloeders’. En ze schuiven een jong, getalenteerd en onbekend ontwerper naar voren. Op deze manier ontstaat een drieluik van drie generaties nationale en internationale ontwerpers.

Prinses Máxima bezoekt op maandag 24 oktober ook de expositie Dutch Design Awards en DDW Kids in het Stadhuis van Eindhoven, een nieuw initiatief met onder andere de Ontdekfabriek waar kinderen kennis maken met design en technologie.

DDW is een erkend internationaal jaarlijks design festival in Eindhoven, Nederland. Het staat bekend om innovatie door een verfijnde mix van nieuwe talenten, gevestigde ontwerpers en gerenommeerde bureaus. Ongeëvenaarde ideeën, eigenzinnige werken en inzichtelijke designeroplossingen.

In 2011 biedt het tienjarig jubileum – in samenwerking met gast curatoren Miriam van der Lubbe en Bruno Ninaber van Eyben – een evenwichtig en inspirerend programma van tentoonstellingen, productlanceringen, lezingen, award ceremonies, film en design, workshops (ook voor kinderen), seminars, pop-up locaties, festiviteiten en nog veel meer. Beleef alle denkbare disciplines en aspecten van design op 65 locaties in de stad, door meer dan 1.800 ontwerpers en organisaties uit binnen- en buitenland.

Bron: DDW2011

Lees ook:Dutch Design in Istanbul
Lees ook:Interieuragenda Oktober 2015
Lees ook:Aankomende interieurbeurzen en evenementen.
Lees ook:Dutch Design: Den Bosch vs. Eindhoven?
Lees ook:Finalisten Dutch Design Awards 2011

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>