Zo creëer je een kindvriendelijke tuin met volop vermaak

girl-on-grass-1435903De temperatuur stijgt; we trekken weer massaal naar buiten. De deur open, de tuin in, genieten van het voorjaarszonnetje. Buiten de krant lezen, buiten werken, buiten eten en buiten spelen. Voor de kids net zo fijn als voor ons; lekker razen, rennen en eindelijk al dat buitenspeelgoed uitproberen. Zoals die gekke Stunt Jaxx tollen, waarmee ze úren zoet zijn. Eén duwtje in de rug en ze krijgen een supersnelheid om hun spinning tricks mee te doen. Elke tol heeft zijn eigen karakter en style, van de gekke kip Crazy Carl tot Unfriendly Phil, de vis waar je geen ruzie mee wilt! Zie ze tollen en ontdek welke gekke bewegingen de Stunt Jaxx nu weer zullen uithalen. Let wel: wanneer de speelhoek wordt verruild voor buiten is het zaak je tuin eerst kindvriendelijk te maken. Daarom 6 tips om ter harte te nemen, voordat de tuin het speelterrein van de kleintjes wordt.

  1. Pas op voor splinters; zorg dat speeltoestellen en tuinmeubilair geen scherpe punten of ruwe oppervlaktes bevatten;
  2. Scherm water af; een vijver of sloot in de buurt? Zorg voor paaltjes of een hek om ongelukken op onbewaakte momenten te voorkomen;
  3. Controleer je tuin op planten die kunnen prikken of giftig kunnen zijn. Telkens de bal uit de brandnetels moeten halen, is geen pretje;
  4. Zorg voor een zachte speelondergrond in de vorm van gras of rubberen tegels om pijnlijke valpartijen te voorkomen;
  5. Voorkom dat de kids zomaar de straat op kunnen rennen, met name in de stad;
  6. Vermijd onnodige op- en afstapjes en kijk uit voor losliggende tegels om gestruikel te voorkomen.

Geen reacties // Reageer