7 handige apps om thuis te gebruiken

De mobiele telefoon neemt steeds vaker de plek van vaste desktop in voor allerhande activiteiten, van mailen en shoppen tot ‘TV’ kijken. De smartphone dient bovendien steeds meer als ondersteuning bij bepaalde activiteiten. Een hulpje bij het huishouden, nieuwsgaring en het ’s avonds in slaap komen. Download je de juiste apps dan wordt het leven in en om het huis er een stuk eenvoudiger op. Wonen.blog.nl selecteerde 7 handige apps om thuis te gebruiken. Komt je nieuwe iPhone 7 gelijk van pas.

1. Huishoudtips

Huis, tuin en keuken tips voor op je iPhone. Hier vind je het antwoord op al je huishoudelijke dillema’s. Vragen als ‘Mogen mijn blauwe sokken bij de witte was?’ En ‘kan ik mijn spijkerbroek op negentig graden wassen?’ Voer je zoekterm in en de app levert een lijst aan relevante tips aan. Vooral de tips & tricks voor het verwijderen van vlekken uit verschillende materialen zijn zeer waardevol.

2. Cozi

Deze app helpt je structuur aan te brengen in je dagelijkse leven. Met Cozi blijf je op de hoogte van de schema’s, activiteiten en bezigheden van alle gezinsleden door middel van één handig scherm. Cozi helpt je tevens verlanglijstjes, boodschappenlijstjes en to do-lijstjes maken op je mobiele telefoon.

3. Dream Home

Toe aan een nieuwe inrichting, maar gebrek aan inspiratie? Dream Home doet je de nodige suggesties aan de hand van prachtige foto’s van interieurdesigns. Eenmaal geïnstalleerd werkt de app ook zonder internet.

4. Recept van de Dag

Is het jouw beurt om te koken, maar heb je geen idee wat je gaat maken? De iPhone app van 24Kitchen stuurt je iedere dag een recept ter inspiratie. De recepten zijn gezond, redelijk eenvoudig en worden allen ondersteund door een kookvideo. Er wordt wekelijks gezorgd voor een goede mix tussen vis, vlees en vegetarisch en een dessertrecept voor de zondag. Ook voor niet keukenprinsessen.

5. Blendle

Je hoeft niet meer naar de kiosk voor je favoriete krant of tijdschrift. Blende helpt je het nieuws te filteren dat jij écht wilt lezen. Artikelen over een bepaald onderwerp of juist artikelen geschreven door een bepaalde journalist. Blendle is de ultieme nieuwsgaringsapp en je betaalt per artikel. Super sympathiek. Blendle is er voor iPhone en Android.

6. LINDA.tv

De app van LINDA. is hét videoplatform voor de leukste vrouwen van Nederland, die volop in het leven staan. Met elke dag een perfecte selectie van video’s en LINDA.-programma’s. Soms zijn ze ontroerend, soms grappig of choquerend. Met LINDA.tv hoef je je geen moment te vervelen. Bovendien produceert LINDA. tv enkele eigen webseries met bekende Nederlands als Bastiaan van Schaik en Halina Reijn.

7. Sleep Cycle

Steeds meer mensen hebben een slaapprobleem. Ze slapen te licht of juist te vast en worden steevast vermoeid wakker. Sleep Cycle  analyseert je slaapritme en kan je op basis daarvan wakker maken. Zo zorgt hij ervoor dat jij wakker wordt op het moment dat je je in een lichte slaap bevindt, waardoor je uitgerust wakker wordt.

Geen reacties // Reageer