Zo kies je het juiste openhaard hout voor een sfeervolle haard

Niets heerlijker dan met het gure weer voor een knisperende open haard kruipen. Een ongekende sfeermaker in elk interieur en de centrale plek in de woonkamer. Om bij op te warmen, te ontspannen, weg te dromen of in slaap te doezelen; wie een open haard bezit, herkent die bijzondere momenten als geen ander.

Bovendien, je bent bezig zelf in primaire levensbehoefte (warm blijven) te voorzien. Het is net zoiets als je eigen, onbespoten, groente, fruit verbouwen of je eigen brood bakken en dus helemaal volgens de laatste doe het zelf trends!

Maar behalve dat ‘ie er zo verleidelijk gezellig en fotowaardig uitziet, vergt zo’n haard wel enige zorg. Hij moet natuurlijk schoon gehouden worden en de keuze voor de juiste houtsoort is essentieel. Kies je bijvoorbeeld voor kwalitatief eikenhout dat traag brandt en een levendig vlammenspel oplevert?

En hoeveel hout koop je eigenlijk per keer? Heb je een beschutte opslagplek, dan loont het om je stookhout in grote hoeveelheden te kopen. Je kunt bijvoorbeeld houtpellets kopen voorzien van 100 zakken hout van tien kilo.

Erg leuk en extra sfeervol is het tot slot om een deel van je hout in de kamer waar je stookt op te slaan. In een inkeping van de schouw, een grote mand of opgestapeld tegen de muur.

Wat voor soort haard, hout of opslagplek het ook wordt, je zit er de komende tijd hoe dan ook warmpjes bij.

Geen reacties // Reageer