Verlichting: back to nature

Binnen verlichting zijn industriële lampen zijn al een tijdje een grote trend. Toch is het niet de enige ontwikkeling als het om lampen gaat, want ook verlichting in natuurlijk materialen en kleuren neemt de laatste tijd een vlucht. De volgende drie trends in verlichting, die ook in 2016 te zien zullen zijn, mag je daarom zeker niet missen

betonlook

Betonlook

Je zou de betonlook misschien al snel als industrieel bestempelen. De meer grijze kleur zorgt echter voor een naturelle en natuurlijke uitstraling. Toch heel anders dan het hardere chroom en koper dat je ziet bij een industrieel interieur. Het mooie van de betonlook is dat hij niet alleen op verlichting toepasbaar is. Zo is er tegenwoordig ook betonlook behang te krijgen en zelfs vazen en schalen met de uitstraling van beton.

Marmerlook

Net als de betonlook is ook de marmerlook opkomend. Niet zo gek, want marmer zelf is altijd een populair maar relatief duur materiaal geweest. De marmerlook geeft wel de mooie, chique uitstraling van marmer, maar zeker niet de kosten. Ideaal dus. Je zult deze trend vooral tegen komen in (opnieuw) verlichting, maar ook in bijzettafels en schalen. Verder mag ook marmerlookbehang  of verf niet vergeten worden. Neem daarom zeker eens een kijkje bij bijvoorbeeld de verlichting van Kwantum.

Houten verlichting

Last but not least: houten verlichting. Hout is natuurlijk al lange tijd een veelgebruikt en onmisbaar materiaal in veel interieurs. Toch ging het daarbij, tot nu toe, vaak om vloeren of meubilair van hout. De nieuwe trend is echter verlichting van hout. Een mooie houten tafellamp of lampvoet geeft net die natuurlijke, karakteristieke sfeer die een metalen lamp soms mist. Daarbij past deze trend helemaal in een Scandinavische inrichting met veel wit en hout.

Geen reacties // Reageer