Tuininspiratie met flagstones

flag1Flagstones zijn prachtige tegels en geven je tuin een hele natuurlijke en rustieke uitstraling. Flagstones zijn platte natuurtegels in allerlei verschillende vormen en maten, ze hebben daardoor een look alsof ze zo uit de natuur zijn opgepakt en in je tuin zijn neergelegd. De tegels geven daardoor gelijk een zuidelijk en rustiek tintje aan je tuin. Door het zuidelijke tintje worden ze vaak in tuinen met een mediterrane stijl toegepast, maar ondanks dat flagstones een rustieke uitstraling aan een tuin geven kunnen ze ook goed in moderne tuinen worden toegepast. Er wordt dan meestal voor grijs of wit tinten gekozen, waardoor ze een wat strakkere uitstraling krijgen. De tegels zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar, je kan bijvoorbeeld kiezen voor verschillende geel-wittinten, grijstinten, roodtinten en oranjetinten. Doordat er zoveel keuze is krijgt je tuin altijd een unieke uitstraling. De prijzen van bestrating met flagstones verschillen per het soort tegel dat je kiest, maar de prijzen liggen meestal tussen de € 25 en € 40 per m2.

flag6 flag2 flag4 flag8 flag3

Met flagstones kan je alle kanten op, dus ga je een tuin aanleggen met flagstones? Dan kan je natuurlijk een mooi terras of pad aanleggen met flagstones, maar je kan ook bijvoorbeeld een laag muurtje om je bloemen en planten heen maken voor een mooi effect. Flagstones geven de tuin ook een prachtige uitstraling als je met lagen werkt en bijvoorbeeld een trap maakt met de tegels. Als je een tuin gaat aanleggen is belangrijk om goed na te denken over de bestrating in je tuin omdat de prijzen van tuinaanleg voor een heel groot deel worden bepaald door de bestrating.

flag7flag5

Wil je een tuin aanleggen met deze prachtige flagstones, maar weet je niet waar je moet beginnen en wil je meer informatie? Neem dan eens een kijkje op HomeDeal. Hier vind je informatie en kan je ook gelijk gratis offertes aanvragen als je een specialist wilt inhuren.


Bronnen:
http://www.sunset.com/garden/landscaping-design/beverly-hills-untamed-garden/meadowss-ss2
http://www.bhg.com/gardening/landscaping-projects/landscape-basics/simple-solutions-for-small-space-landscapes/#page=3
http://davesgarden.com/guides/ls/photo/107/
http://schillinghorticulture.com/gallery/desert-southwest-native-landscapes/
http://dansonslandscaping.com/PhotoAlbums/Slate_Flagstone_Patios/
http://www.hgtv.com/design/outdoor-design/outdoor-spaces/10-mediterranean-inspired-outdoor-spaces-pictures?soc=sharingpinterest
http://inmyownstyle.com/2014/06/build-fieldstone-garden-wall.html
http://dishfunctionaldesigns.blogspot.nl/2012/08/dreamy-bohemian-garden-spaces.html

Geen reacties // Reageer