De 3 populairste visgraat vloer behandelingen

Visgraat vloeren zijn helemaal terug! Het populaire legverband is nu, in een reuze formaat, populairder dan ooit. De visgraat vloeren zijn in veel behandelingen verkrijgbaar, maar welke behandeling en combinaties zijn nou het populairst? Ontdek het in dit artikel!

Groter en moderner

De visgraat vloeren van vroeger kennen we als kleine plankjes en bovenal onbetaalbaar. Vandaag de dag zien we visgraat vloeren in bijna dubbel zo grote afmetingen. Door toevoegingen van witte en grijze olie en het (dubbel) roken laten de visgraat parket vloeren van heden ten dage echt karakter en sfeer zien. Bovendien zijn deze vloeren nu ook geschikt voor vloerverwarming dankzij de duoplank uitvoering met een Russisch berken onderlaag.

Visgraat vloeren in een modern jasje komen in grote ruimtes het best tot hun recht. Zowel in oude panden, maar ook nieuwbouw huizen ademen veel meer traditie en stijl met een dergelijke in het oog springende vloer met visgraatpatroon.

Het leggen van visgraat vloeren is geen gemakkelijk klusje. Laat dit dus bij voorkeur over aan ervaren parketteurs.

Lees onderstaand 3 populaire behandelingen van visgraat vloeren.

1. Roken met witte olie

Wit- en grijstinten zijn vandaag de dag nog steeds zeer trendy. Ook deze trend vinden we terug in de vloerenwereld. Door eiken hout te roken reageert het looizuur in het eiken op bijzondere wijze. Door de planken te roken met ammoniak in een speciale rookcabine wordt onder andere de nerftekening van het eiken hout beter zichtbaar. Doordat elke eiken plank een andere hoeveelheid looizuur bevat krijgen de parket vloerdelen een licht kleurverschil. Daarnaast wordt de natuurlijke kleur van het hout donkerder door het roken. Wanneer deze donkere eiken planken worden afgewerkt met witte olie ontstaat er een prachtig grijs effect.

afbeelding-1

Gerookt wit geolied visgraat

2. Borstelen

Iedere eiken visgraat vloer is voorzien van unieke en natuurlijke houtstructuren. Vooral de rustieke hout sorteringen hebben fraaie levendige houtnerven die het parket de sfeer geven van een natuurlijke houten vloer. Door het eiken hout te borstelen worden de poriën van het hout “open” geborsteld. Het zachte hout verdwijnt en de harde houtnerf blijft achter. Dit geeft een prachtig levendig effect bij een naturel geolied vloer. Echter is het borstelen nog beter zichtbaar wanneer het parket vervolgens in kleur wordt geolied. De kleur blijft op unieke wijze achter in de open geborstelde houtstructuur.

afbeelding-2

Geborsteld wit geolied visgraat

3. Verouderen

Nostalgie is hip! Ook de machinaal verouderde visgraat vloer blijft dan veel gevraagd. De visgraat vloer wordt machinaal verouderd door de lamellen te bewerken in een grote trommel. In deze centrifuge worden meerdere eiken planken tegelijk gecentrifugeerd samen met andere kleine materialen. Doordat de planken elkaar en de andere voorwerpen raken lopen de eiken lamellen lichte beschadigingen op. Met deze bewerking wordt ervoor gezorgd dat het hout een fraaie gebruikte “retro” uitstraling krijgt.

afbeelding-3

Verouderd naturel geolied visgraat

Naast deze 3 populaire behandelingen zijn er nog veel andere mogelijkheden. Denk aan bijvoorbeeld bezagen, antiek beitsen, branden of simpelweg de vele andere kleuren olie. Daarnaast is er ook in afmetingen ruime keuze. De mode is robuust en groot, en de Reuze visgraat vloeren, ook wel Walvisgraat genoemd, sluiten hier goed op aan!

Bekijk het assortiment visgraat vloeren van Floer geproduceerd op “Nederlandse bodem” bij houthandel Gadero.

Geen reacties // Reageer