Waarom een houten vloer?

Eik-Rustieke-gerookt_3Wanneer het om vloeren gaat, is de houten vloer de meest gekozen variant. Het voegt als het ware iets toe aan iedere ruimte in de woning. Vooral de warme uitstraling en de gezelligheid die hier vanaf komt zijn belangrijke voordelen. Het heeft een neutrale stijl, kleur en komt in ieder interieur tot zijn recht. Zelfs op het gebied van isolatie komen houten vloeren er goed uit. Leer daarom snel meer over deze ideale oplossing voor uw woning.

Houten vloeren

De vloer in een ruimte is als het ware de basis van de woning. Om deze reden is het van groot belang dat de vloer met zorg uitgekozen wordt. Een hoge kwaliteit is geen onnodige luxe. Gelukkig is deze kwaliteit vaak te vinden tegen een aantrekkelijke prijs. Het assortiment in houten ondergronden is daarnaast ook sterk gegroeid. Voor ieder interieur is daardoor een passende kleur en uitstraling te vinden. Van licht tot donker en van rustig tot drukke patronen zijn hiervan mooie voorbeelden.

Plaatsing van de houten vloer

Eik-Rustiek-gerookt-white-wash_2

Een houten grondvlak kan op diverse wijze geplaatst worden. Een van de meest gebruikte en eenvoudige wijze is het zwevend plaatsen van de vloer. Dit vind eenvoudigweg plaats op een ondervloer. Daarnaast kunnen de planken van verschillende soorten hout gemaakt worden. Het meest toegepaste materiaal hiervoor is eikenhout. Het heeft namelijk een authentieke uitstraling en gaat ook nog eens heel lang mee. Naast dit populaire materiaal wordt ook grenen, essen, merbau, teak, de esdoorn en notenhout toegepast.

Eenvoudig te onderhouden

Gemakkelijk schoon te houden en ook nog eens hygiënisch. Het is wel duidelijk dat een houten vloer weinig onderhoud nodig heeft. Zelfs krassen en vlekken zijn bij dit materiaal gemakkelijk bij te werken. Met een beetje olie of was heeft u deze kleine dingen al snel weggehaald. Door de lange levensduur is de houten vloer ook een duurzame keuze. Pas wanneer slijtageplekken zich vertonen, is het tijd de vloer onder behandeling te nemen. U heeft hierbij het voorrecht dat de vloer niet geschuurd hoeft te worden. Met geschikte producten zoals onderhoudsolie of onderhoudswas is de ondergrond weer zo goed als nieuw te noemen.

Voordelen

Wanneer een vloer van hout goed wordt verzorgd, kan het zelfs een leven lang meegaan! Het is hierdoor een duurzaam product! Vergeleken met de gevraagde prijs is het dan ook voordelig om voor hout te kiezen. Het is daarnaast ook een natuurlijk materiaal dat altijd een warme gloed afgeeft. De sfeer van een kamer zal hierdoor al snel opgemerkt worden en ieder bestaand meubilair zal zijn plaats hierop vinden.

Met een houten vloer in uw woning wordt warmte gecombineerd met comfort. Hierdoor bent u in het bezig van een duurzaam product dat heel lang mee zal gaan.

Bekijk hier de houten vloeren: http://www.creon-vloeren.nl/houten-vloeren-parket.html

creon_vloeren_logo

Geen reacties // Reageer