Buitenverlichting werkt preventief tegen inbraak

Buitenverlichting staat bij veel mensen vooral bekend als een bron van sfeer in de tuin. Door de tuin van de juiste buitenlampen te voorzien ontstaat er, net als binnen, een bijzondere sfeer. Zo is het mogelijk om in de tuin plaats te nemen voor bijvoorbeeld een drankje tijdens een zwoele zomeravond. Daarnaast wordt de tuin natuurlijk een verlengstuk van de woning wanneer deze op een sfeervolle manier is verlicht. De buitenverlichting kan echter ook een ander doel dienen, namelijk de veiligheid van zowel de tuin als de woning.

Verlichting biedt veiligheid
Met de juiste buitenverlichting zorgt u voor een aanvullende veiligheid. Het is uiteraard van belang om uw woning in ieder geval goed te beveiligen met goedgekeurde sloten van gecertificeerde merken. Ook is het verstandig om een alarmsysteem aan te schaffen, maar de buitenverlichting richt zich eigenlijk nog eerder op de preventie van inbraak. Zodra ongenode gasten eenmaal bij uw woning aan zijn gekomen zullen zij namelijk te maken krijgen met de sloten en eventueel de beveiliging, maar u heeft natuurlijk liever dat zij op afstand blijven. Door uw tuin goed te verlichten kunt u ervoor zorgen dat ongenode gasten niet ongemerkt bij uw woning in de buurt kunnen komen. Zo kunt u er met de juiste buitenverlichting voor zorgen dat het voor hen zo onaantrekkelijk mogelijk wordt om uw woning te benaderen. Vanzelfsprekend zorgt u er op die manier voor dat de kans op een inbraak op die manier sterk afneemt.

Buitenlampen met sensor.
Ondanks dat de buitenverlichting in de tuin voor de nodige veiligheid kan zorgen is het natuurlijk niet erg wenselijk om deze continu te hebben branden. Zeker wanneer de verlichting wat feller is kan dit juist zorgen voor minder sfeer in de tuin, waar u niet op zit te wachten. Daarnaast is het milieutechniek natuurlijk niet interessant om de buitenverlichting de hele nacht te laten branden en zo voor een afschrikwekkende werking te zorgen. Het is daarom veel beter om te kijken naar de buitenlampen met bewegingssensor. Aan de hand van die lampen kunt u aan de ene kant zorgen voor voldoende veiligheid, terwijl de lampen aan de andere kant alleen zullen branden wanneer er sprake is van beweging in uw tuin. Een bijkomend voordeel is dat de buitenlamp met bewegingssensor netjes aan zal springen wanneer u thuiskomt, zodat u het sleutelgat in het donker eenvoudig en snel kunt vinden.

Meer informatie over buitenverlichting.

Lees ook:Alle mogelijkheden op het gebied van buitenverlichting voor u op een rijtje
Lees ook:Kies voor veiligheid in het donker rondom het huis en installeer buitenlampen
Lees ook:Lekker in de tuin met een luxe tuinhaard
Lees ook:SA.GE.VAN. MARMI presenteert marmer op Maison&Objet
Lees ook:Een waardevolle inboedel

1 Reacties // Reageer

One thought on “Buitenverlichting werkt preventief tegen inbraak

  1. Buitenverlichting

    Thanks for taking the time to discuss that, I really feel strongly about it and love learning more on this topic.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>