Een tuintafel kopen, waar let je op?

vik-van-hout02Alle verschillende designs, materialen en prijzen van tuintafels kunnen je behoorlijk overrompelen. Bovendien staat een tuintafel meestal buiten en moet deze het Nederlandse klimaat vele jaren kunnen weerstaan. Steeds vaker is de tuin en het terras een verlengstuk van de woonkamer en zoeken mensen naar tuinmeubilair dat past bij de stijl van de inrichting. Hoe vind je de tuintafel die het beste bij je past en waar let je dan op? We maken de keuze een stuk eenvoudiger!

Tips bij het kopen van een tuintafel

Voordat je naar de winkel of een webshop gaat om een mooie tuintafel uit te zoeken, is het goed om na te denken over een aantal zaken. Zet de volgende punten voor jezelf op een rij: welke materialen en uitstraling spreken je aan en hoe groot moet de tafel zijn? Met hoeveel mensen wil je aan de tuintafel kunnen zitten en heb je wellicht ook bijpassende tuinstoelen nodig? Moet de tafel het hele jaar buiten kunnen blijven staan? Welk budget heb je beschikbaar? Kijk ook goed naar de hoogte van het tafelblad, in combinatie met de tuinstoelen die je bij de tafel gaat zetten. Het is vervelend als de tuintafel te hoog of juist te laag is.

Materialen tuintafel

Het aanbod van verschillende soorten tuintafels wordt steeds groter, net zoals de materialen die gebruikt worden. Je kunt kiezen uit onder meer natuursteen, aluminium, kunststof, hout of een combinatie van deze materialen. Het tafelblad kan van hout zijn, terwijl een stalen onderstel wordt toegepast. Vooral hout is een echte trend. Het is een uiterst duurzaam materiaal en geeft een natuurlijke, maar toch stoere robuuste uitstraling en is na behandeling weerbestendig. Kunststof is in tuintafels ook terug van weggeweest. Niet meer als goedkope plastic tuintafel zoals we die allemaal wel kennen, maar een stevig en sterk materiaal dat uitstekend als tafelblad of onderstel kan dienen. Ook aluminium wordt veel gebruikt in tuintafels, het roest niet, vereist weinig onderhoud en is licht van gewicht. Meestal wordt het materiaal aluminium gecombineerd met hout of kunststof.

Design van je tuintafel

Het design van een tuintafel hangt vaak samen met het materiaal waarin het is uitgevoerd. Moderne designs zijn vaak uitgevoerd in staal, aluminium en kunststoffen, vaak in combinatie met een houten tafelblad. In een groene tuin komen natuurlijke materialen vaak beter tot hun recht dan kunststof of aluminium. De vorm van het blad van een tuintafel kan rond of vierkant zijn, maar verreweg het meest gebruikelijk is een rechthoekig ontwerp. Dit in combinatie met een roestvrijstalen of metalen onderstel, dat in verschillende kleuren en designs verkrijgbaar is.

Een tuintafel is sfeerbepalend

Een tuintafel met bankjes of stoelen maakt een terras, veranda of tuin helemaal af. Ze bieden veel ruimte voor het hele gezin en eventueel bezoek. De uiteindelijke keuze is sterk afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en je bestaande inrichting en tuin. Zie je tuintafel als een investering die vele jaren mee zal gaan en sfeerbepalend is voor je tuin en terras. Bekijk de website van Meneer van Hout voor meer eiken tafels.

Geen reacties // Reageer