Zo maak je jouw zonwering eenvoudig schoon

Een goed werkende zonwering is geen overbodige luxe. Het hele jaar door heeft het scherm alle weersomstandigheden moeten doorstaan, om jou het hele jaar door van schaduw te voorzien. Met dit stappenplan zorg je eenvoudig voor een blinkend zonnescherm.

 1. Van uitstel komt afstel:
  kies een geschikte dag voor het schoonmaken en steek de handen uit de mouwen. Maak het zonnescherm bij voorkeur niet midden op de dag schoon, bij fel zonlicht droogt het scherm snel op en ontstaan er lelijke vlekken op het doek.
 2. Gebruik de juiste schoonmaakmiddelen: Laat agressieve schoonmaakmiddelen links liggen, deze tasten de beschermlaag op het zonnescherm aan. De meeste zonneschermen zijn namelijk geïmpregneerd, deze extra laag stoot water en vuil af, een klein dopje alles reiniger is daarom voldoende.
 3. Werk met beleid:
  gebruik een zachte borstel om zowel de boven- als onderkant schoon te maken. Neem de tijd om het hele zonnescherm af te werken. Haastige spoed is zelden goed.
 4. Neem alle onderdelen onder handen:
  Om te voorkomen dat je nog een tweede keer de ladder moet, is het verstandig om ook de bovenbak waarin je het zonnescherm oprolt schoon te maken met behulp van een doek en lauwwarm water. Op deze manier voorkom je lelijke roestvlekken.
 5. Laat het geheel uitgerold drogen:
  Laat het scherm drogen nadat je het met de tuinslang hebt schoon gespoten. Doe dit niet met een hogedrukspuit, hiermee richt je schade aan aan het doek.
 6. Vergeet de geleiders niet:
  De geleiders dien je minimaal 1 keer per jaar in te smeren met een geschikt smeermiddel. Een klusje wat je meteen kunt meepakken, hierdoor blijft de zonwering soepel werken.
 7. Tot slot impregneren:
  Impregneer het doek minimaal 2 keer per jaar na het schoonmaken. Impregneercrème is eenvoudig aan te brengen met een verfroller. Doe dit op wanneer de weersvoorspelling goed is en het niet te warm en droog is, wanneer het droog blijft trekt het impregneermiddel goed in.

Wanneer je zonwering ondanks de grondige schoonmaakbeurt aan vervanging toe is, biedt HomeDeal je de mogelijkheid om tot wel 6 gratis offertes te ontvangen van zonweringspecialisten bij jou uit de buurt. Zo vergelijk je eenvoudig de prijzen en kom je tot de beste deal.

Geen reacties // Reageer