3 tips voor de ideale tuininrichting

Eindelijk heb je de sleutels in handen van dat droomhuis mét tuin. Het klussen en inrichten kan beginnen! En niet alleen binnenshuis, ook de inrichting van de tuin krijgt anno 2016 de volledige aandacht. Het buitenleven staat namelijk steeds meer centraal. En als je van plan bent er toch zoveel extra tijd door te brengen, dan kun je de indeling en aankleding van je eigen tuin het best maar meteen grondig aanpakken. Drie tips om je op weg te helpen:

  1. Beschut

Heerlijk met een kopje koffie in de zon; natuurlijk wil je in je eigen tuin zoveel mogelijk van de natuur genieten. Toch laat het Nederlandse klimaat dit lang niet alle seizoenen toe. Denk daarom behalve over flora en fauna ook na over een beschutte plek in de tuin. Een terrasoverkapping van Tuinmaximaal.be biedt een verrijking voor zowel huis als tuin en is de ideale manier om van het groen uit uw tuin en de zon te genieten, bij elk weertype.

  1. Natuurlijk

We zien steeds meer dat tuin (of balkon) en interieur op een bepaalde manier met elkaar verbonden zijn. De grens tussen binnen en buiten vervaagd steeds meer, doordat natuurlijke materialen overal een grotere rol spelen. De keuze voor natuurlijke materialen en kleuren van meubels en accessoires in zowel tuin als huis zorgen ervoor dat alles eenvoudig in één stijl kan worden uitgevoerd; een harmonieuze eenheid.

  1. Doe het zelf

Eigen groente en fruit kweken is iets dat we tegenwoordig hoog in het vaandel hebben staan. Hoe klein de tuin of het dakterras ook is, er blijft altijd wel ruimte over voor wat tomaten – of aardbeienplantjes. Creëer in je nieuwe tuin daarom een gezellig doe-het-zelf-hoekje, waar je je eigen groente en fruit verbouwd. Niets leuker dan je eigen producten oogsten!

Geen reacties // Reageer