Een koel huis deze zomer

De temperaturen beginnen te stijgen en het zonnetje laat zich regelmatig zien. Lome, warme dagen in de tuin staan weer voor de deur. Hoe heerlijk is het om te luieren in de zon? Het enige nadeel is dat de temperatuur in je woning ook stijgt, terwijl je het binnen juist lekker koel wil houden. Er zijn een aantal manieren waardoor je het binnen koel houdt en het een verademing is om even naar binnen te lopen. Lees hier hoe je dit doet en geniet van een koel huis deze zomer.

Laat de was buiten opdrogen

Drogers geven heel veel warmte af en die warmte wil je niet in je huis. Gebruik de droger op warme dagen dus niet en laat je wasgoed lekker buiten drogen. Ookal schijnt de zon niet volop, zolang het niet regent wordt je was snel droog en blijft de temperatuur in huis laag. Gebruik bijvoorbeeld de stofzuiger en je föhn ook niet of minder, deze apparaten zorgen ook voor warme lucht. In plaats van de stofzuiger kan je met een bezem het vuil bij elkaar vegen, of je stelt het uit tot een koele dag. Je föhn droogt je haar ook op de koele stand, al gaat het langzamer dan met warme lucht. Alle kleine beetjes helpen!

Maak salades

In plaats van sloven in de keuken, is het in de zomer lekker en makkelijk om een eenvoudige (pasta)salade te maken. Wanneer je bijvoorbeeld het fornuis en de oven gebruikt, komt er een hoop warmte vrij en blijft het niet zo koel in je huis. Naast salades kan je natuurlijk ook perfect barbecuen met mooi weer.

Lichte zonwering

Voor zowel zonwering als gordijnen geldt: kies voor lichte kleuren. Lichte kleuren reflecteren namelijk een deel van de zonnestralen, donkere kleuren trekken zonnestralen juist weer aan. Wist je dat het zelfs effect heeft om in de rest van je interieur gebruik te maken van lichte kleuren? Als je besluit om bijvoorbeeld nieuwe zonwering aan te schaffen, is het goed om prijzen te vergelijken zo bespaar je namelijk op de totale kosten

Zet slim de ramen open

Door op de juiste momenten de ramen in je huis open te zetten, koelt het af en krijg je frisse lucht binnen. Na zonsondergang, wanneer het goed is afgekoeld, is het een goed moment om je ramen open te zetten en de hele nacht frisse lucht binnen te laten komen. Hou je er niet van om met je raam open te slapen? Zet dan ‘s ochtends vroeg de ramen open en s‘ avonds voordat je gaat slapen.

Onder andere met deze tips, hou jij het deze zomer lekker koel in huis. Dan is het heerlijk om binnen even een koel drankje te gaan halen en daarna weer te genieten van de zon. Fijne zomer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>