Dit zijn de woontrends van 2016

Het nieuwe jaar vraagt om verandering, ook in je huis. En al is je interieur lang niet zo veranderlijk als de inhoud van je kast, ook op woongebied staat er weer een reeks kakelverse trends voor je klaar. Om te zorgen dat jouw favoriete ruimtes straks ook helemaal up to date zijn aangekleed, hebben wij van Wonen.blog.nl de grootste trends voor in de woonkamer en badkamer voor je verzameld.

woontrends

Beide ruimtes nemen dit jaar een vooraanstaande plek in het huis in. Ruimtes om te ontspannen met aandacht voor jezelf en je welzijn. Ruimtes waar we in 2016 meer en meer tijd zullen doorbrengen, dus dan kan het er maar beter een beetje sfeervol en on trend zijn, nietwaar? Enkele woontrends op een rij, ter lering en vermaak.

Woonkamer

Natuurlijk materiaal- en kleurgebruik voert de komende tijd de boventoon in de woonkamer. Het palet bestaat uit off whites en groentinten en zelfs de kleur bruin maakt een comeback. Flora en fauna is weer volop aanwezig; zowel in prints als in daadwerkelijke planten en bloemen. Om al dat natuurgeweld bij elkaar te brengen, zijn goudaccenten in de vorm van kandelaars, fotolijstjes of draadmanden een rijke toevoeging. Jungle chic it is! Benieuwd hoe deze trends zich laten vertalen in de nieuwste interieurschatten? Woontrendsxl laat ze stuk voor stuk voorbij komen.

Badkamer

Ook in de badkamer willen we het liefst verdwaald raken en wegdromen. Tropische palmbladeren en Oosterse bloemen als prints op badtextiel, een spiegel met een Arabisch tintje, oriëntaalse mozaïek. Hoe meer we ons in een ver oord kunnen wanen, terwijl we ons klaarmaken voor een drukke dag, hoe liever we het hebben. Exotische taferelen die in mooi contrast staan met de strakke belijning en grafische accenten van moderne badkameraccessoires als zeepdispensers en tandenborstelhouders. Houd je het liever dicht bij huis of juist mijlenver weg? Met Megadumptiel kun je op badkamergebied alle kanten op.

Geen reacties // Reageer