5 tips om de hitte buiten je huis te houden

5060Hieronder een viertal raambehandelingen zoals screens zonwering, die de hitte effectief buiten je huis houden. Bovendien werken ze vaak ook omgekeerd wanneer dat moet. Zo betekenen ze telkens ook een flinke besparing op je energiefactuur.

Glaslagen
De zon brengt hitte binnen via het principe van doorlaatbaarheid. Dat betekent dat de warmte via via naar binnenkomt, met name via het raamglas. Het glas zal daarbij een deel van de hitte absorberen en nog een ander deel reflecteren, maar 90% van alle warmte wordt dus eerder getransfereerd. Deze doorlaatbaarheid kan in eerste instantie geminimaliseerd worden via het gebruik van meerdere glaslagen, maar verdere blokkering blijft wel noodzakelijk.

Raamfilm
Die blokkering kan vervolgens bijvoorbeeld worden verstevigd met een hittebestendige raamfilm. Deze film pakt niet alleen de warmtetransfers aan, maar ook het UV-licht. Dat wordt zo tot 80% weggefilterd. Een groot voordeel van zo’n film, in vergelijking met andere raambehandelingen, is dat hij het raam nooit ‘afdekt’: het uitzicht blijft dus altijd beschikbaar, zonder overbelichting en met beperkte warmteoverdracht.

Jaloezieën en screens zonwering
Wanneer je echter voor de full option gaat, dan kies je uiteraard best jaloezieën, schermen of andere vormen van zonwering. Die vergroten de resistentie tegen warmteoverdracht aanzienlijk, maar beperken tegelijk ook vaak het hitteverlies (R-waarde) indien nodig.

‘Black-out’ stoffen en voeringen
Voor wat betreft de hittewering zijn dan met name reflecterende of zogenaamde black-out voeringen aan te raden. Deze laatste soort was vroeger het voorrecht van de gordijnmakers zelf, maar vandaag is de techniek ook beschikbaar in fabriekswinkels. Black-out materiaal houdt 100% van alle licht en de bijhorende warmte tegen. Nieuwe productietechnieken zorgden recent bovendien voor een sterk gereduceerde prijs, een betere kwaliteit en zachtere stoffen. Daarbij komt nog dat deze oplossing zich eenvoudig op maat laat maken, o.a. omdat er geen zoomwerk aan te pas komt. Het is dus een uiterst snelle, betaalbare, aangepaste en efficiënte manier van warmtebestrijding.

Wil je graag nog iets meer weten over screens zonwering? Surf dan eens naar zonwering-tilburg.com.

1 Reacties // Reageer

One thought on “5 tips om de hitte buiten je huis te houden

  1. Zonwering rotterdam

    Wij plaatsen ook steeds meer van deze screens. Werkt extreem goed om hitte buiten te houden.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>