Lastige objecten om te verhuizen

Sommige objecten zijn lastig te verhuizen. Dit kunnen diverse uitdagende objecten zijn, bijvoorbeeld een koelkast, wasmachine of een piano. Met deze objecten is het verstandig om professionele verhuishulp in te schakelen. Doordat deze producten zwaar zijn vereist dit de goede tiltechniek. Dit voorkomt lichamelijke klachten. Een koelkast til je ook anders dan een wasmachine. Veel mensen weten zijn hier niet van op de hoogte waardoor ze het liever uitbesteden. Dit doen ze ook omdat ze zelf niet beschikken over het beschermingsmateriaal. Dit is natuurlijk ook een essentieel onderdeel bij het verhuizen. Door de objecten goed in te pakken met goed beschermingsmateriaal voorkom je de kans op schade.

Koelkast verhuizen

Bij het verhuizen van een koelkast moet u van tevoren de koelkast leegmaken. U mag daarna zelf kiezen of u de koelkast al wil loskoppelen of dat de koelkast losgekoppeld wordt door de experts. Dit wordt van tevoren besproken.

Een koelkast bevat koelmiddel. Dit koelmiddel gaat tijdens een verhuizing bewegen. Als dit teveel beweegt kan het ervoor zorgen dat de koelkast niet meer kan werken. Daardoor is het belangrijk om de koelkast eerst goed in te pakken met beschermingsmateriaal en rechtop te verhuizen.  Als u dit gedaan heeft moet u de koelkast op zijn zij naar de auto brengen. Het is verstandig om een riante auto te nemen waardoor u de koelkast goed neer kan zetten. Bij kleine auto’s wordt het heel krap, waardoor de koelkast sneller schade op kan lopen.

Als u dit wilt uitbesteden zorgt het verhuisbedrijf ervoor dat het juiste verhuismateriaal beschikbaar is. De verhuizers komen met minimaal 2 man en als u op een bepaalde etage woont regelen onze verhuizers een verhuislift. Als er een verhuislift aan te pas moet komen, regelt het verhuisbedrijf vaak nog een extra verhuizer. Dit doen ze om de veiligheid te waarborgen en om de koelkast die op een hogere verdieping staat veilig naar beneden te brengen.

Als de koelkast op de nieuwe bestemming is aangekomen is het belangrijk om de koelkast even te laten rusten. De koelkast moet acclimatiseren. Het verstandigste is om de koelakst naar 24 uur weer aan te sluiten.

Piano verhuizen

Een piano moet zorgvuldig worden vervoerd. Het heeft een kostbare waarde maar vaak ook een emotionele waarde. De eigenaren zijn er vaak aangehecht en willen dat de zorg over hun piano goed is. Veel piano’s zijn te zwaar om zelf te tillen. Veel mensen besteden dit daarom ook uit.

Bij een uitbesteding komt een verhuisbedrijf naar uw huis toe en zorgen wij dat de juiste verhuismaterialen beschikbaar zijn. Verhuisbedrijven maken vaak gebruik van een karretje waarop de piano wordt gezet en naar de verhuisauto vervoeren.

Een piano vervoeren kan niet via de trap. Dit mag niet volgens de Arbowet en daarom maken verhuisbedrijven gebruik van de verhuisliften. En als dat niet toereikend genoeg is een hijskraan. Door een verhuislift in te zetten is de kans op een ongeluk veel minder dan om de piano te vervoeren via de trap.

Een vleugel verhuis je net iets anders dan een gewone piano. Bij een vleugel heb je een vleugelslee nodig die de vleugel vervoerd vanuit het huis naar de auto. Verhuisbedrijven maken vaak gebruik van een verhuiswagen met laadklep als ze de vleugel vervoeren. Door de laadklep wordt de vleugel makkelijk de verhuisauto ingereden en zorgt dit ervoor dat de kans op schade nihil is en blijft.

Wasmachine verhuizen

Al die draden en het zware werk. Een wasmachine verhuizen ziet er heel zwaar uit. Dit kan het soms ook zijn. Maar met de juiste tiltechnieken en hulpmiddelen is het verhuizen van een wasmachine nog zo moeilijk niet. Belangrijk om te weten is dat een wasmachine niet zomaar losgekoppeld en verhuisd kan worden. Het stroom en watertoevoer moet losgekoppeld zijn. Als u van tevoren het water loskoppelt heeft de wasmachine tijd om het water uit de wasmachine te laten lopen. Bij de verhuizing heeft u dan geen natte voeten!

Een wasmachine kan wel via de trap vervoerd worden. Maar als u in een flat woont maken verhuisbedrijven toch liever gebruik van een verhuislift. Door dit hulpmiddel in te zetten riskeert de wasmachine veel minder schade.

Eerst pakken wij de wasmachine in met beschermingsmateriaal. Dan wordt de wasmachine naar de verhuiswagen gedragen. Soms wordt er ook gebruik gemaakt van een steekwagen. Dit ligt aan het gewicht van de wasmachine. Een Miele wasmachine weegt ongeveer 120 kilo en is de zwaarste onder alle wasmachines. Bij deze wasmachine zijn andere hulpmiddelen nodig dan een lichtere wasmachine die gewoon naar buiten gedragen kan worden. In de verhuiswagen wordt ervoor gezorgd dat de wasmachine vast staat en niet kan bewegen en schade op kan lopen.

Door bij een verhuizing rekening te houden met het bovenstaande situaties wordt het verhuizen in ieder geval een stuk gemakkelijker!

Geen reacties // Reageer