De aanschaf van een bedbodem

maan vormgevers 002Het bed bestaat uit meerdere stukken. Deze belangrijke stukken vormen samen het bed, waar men heerlijk op kan slapen. Een bed bestaat onder andere uit een kussen, dekbed matras en de bedbodem. De laatste uit dit rijtje is misschien ook wel de belangrijkste. Een goede bedbodem kan het lijf namelijk beter ondersteunen, tot wel twintig procent. Een goede bedbodem is ook van belang wanneer u een matras heeft die niet genoeg ondersteuning biedt aan uw lichaam.

Types bedbodems

Er zijn verschillende soorten bedbodems die allemaal onder te verdelen zijn in grofweg vijf soorten. Deze ‘soorten’ bedbodems hebben allemaal andere pluspunten en zijn in allerlei varianten beschikbaar. Natuurlijk verschillen al deze bedbodems ook in prijs.
De vijf bedbodems zijn:

  • Spiraalbodem
  • Schotelbodem
  • Lattenbodem
  • Boxspring
  • Vlavro bodem

Spiraalbodem

Bij een spiraalbodem wordt er een soort draad van metaal gebruikt om het lichaam te ondersteunen. Deze bedbodem wordt ook wel spiraalbodem genoemd omdat het metaal spiraalvormig is. In hoeverre deze bodem ondersteund is vooral afhankelijk van hoe de draden liggen (in de breedte, lengte, dwarsliggend).

Schotelbodem

Een schotelbodem is een schotelbodem bestaande uit een soort kader met daarbij allemaal schotels. Deze schotels werken allemaal apart en ondersteunen op deze manier uw lichaam. Doordat de schotels los van elkaar werken is de ondersteuning bij dit soort bedbodems vaak erg goed.

Lattenbodem

Een lattenbodem is een bedbodem bestaande uit verschillende latten. Het belangrijkst bij de lattenbodem is hoeveel latten er per kader zijn. Bij veel lattenbodems kunt u de verschillende delen (hoofd, voetstuk enz.) per stuk instellen. Bij sommige bodems kunt u zelfs de ondersteuning van het latje aangeven op een bepaald deel. Zo maakt u voor u zelf de beste ondersteuning.

Boxspring

De boxspring is een soort doos waaraan veren van metaal gekoppeld zijn. Iedere veer werkt los op zichzelf, een boxspring ondersteunt uw lichaam dus ook heel goed.

Vlavro bodem

De vlavro bodem bestaat uit een vezelplaat met gaatjes. De plaats is erg dun en de gaatjes brengen verluchting. De vlavro bodem is niet erg comfortabel. Deze bodem is geschikt als je houdt van hard slapen en veel druk tegen het lichaam aan wil.

Meer weten?

matras afbeeldingIedere bedbodem is natuurlijk anders. Wanneer u zeker wil weten wat u het beste slaapcomfort biedt of wanneer u meer wil weten of een bepaalde bedbodem is het altijd het best om een expert op te zoeken. Wanneer u voor een lattenbodem kiest is het altijd verstandig om een elektrische aan te schaffen, deze kunt u volledig naar uw wensen verstellen.

Geen reacties // Reageer