Woonboek: Enjoy Mooi Wonen


Of je nu van design, antiek, brocante, retro, vintage of modern houdt… in het boek Enjoy Mooi Wonen vind je de leukste (woon)winkels bij elkaar.  Van adressen tot tips. Van inspiratie tot workshops! Alle informatie die je nodig hebt om je huis uniek en ‘van jou’ te maken.

Het boek is uitgegeven door Mo’media. Dit staat garant voor een prachtige ‘Flow’-achtige opmaak en layout. De indeling van het boekje is als volgt: ‘Totally me – ontdek je eigen woonstijl’, ‘Mooi design – adressen’, ‘Inspire me – tips voor inspiratie’ en ‘Made by me – leuke doe-het-zelf ideeën (DIY). Achterin het boekje is veel ruimte voor eigen notities, tekeningen en adressen die je tijdens het shoppen tegenkomt. Ook staat er een agenda in, met de leukste woonbeurzen per maand.

Mijn persoonlijke favorieten uit dit boekje zijn:

1. Gouden tip: Mix & Match
Voor een compleet nieuwe look in je interieur heb je niet veel geld nodig. De gouden tip is mixen and matchen. Oftewel: leg nieuwe kussens op je oude bank, vul je Ikea expedit met romantische brocante, zet een dure design lamp op een tafeltje van de kringloop en het effect is meesterlijk! En mist er dan toch nog iets? Tijd om te shoppen!

2. Adres: De Steigeraar
De tafels van deze meubelzaak hebben grappige namen als Fokke & Fokke, Claudiu, Romania, Frodo en Olle. Ze zijn allemaal gemaakt van sloophout, wat zowel uit een oude Friese boerderij als uit Roemenië gehaald kan zijn. Je kunt er ook meubels op maat laten maken, zodat ze perféct in je eigen interieur passen. www.desteigeraar.nl

3. Liever zelf doen: Muurstickers
Het is slim om niet alle trends klakkeloos op te volgen, maar te kiezen voor een tijdloos interieur dat helemaal bij jou persoonlijk past. En hoe kun je dat nu beter doen dan door een deel zelf te maken? Dat is helemaal niet zo moeilijk als het lijkt. Je hoeft zeker geen ‘creabea’ of ‘knutselkoningin’ te zijn, om toch iets mooist en eigens te creëren.  Met een mooie muursticker, van bijvoorbeeld 101woonstickers.nl maak je al een heel eigen element in je kamer.

4. Leren? Volg een cursus
Vind je het net als ik erg leuk om met je huis bezig te zijn? Dan is het misschien iets om een cursus te volgen. Dat kan ook samen met je vriendinnen, zoals bij Ellen Vegter van Elleninhomestyling.nl. Tijdens deze workshop leer je zelf een ruimte in je huis opnieuw in te richten of te restylen.

5. Mijn favo online tip: Juffie’s Warehouse
Er is ook een winkel, maar voor wie niet in Haarlem woont, is er de net zo mooie webshop. In de (web)winkel liggen allemaal mooie hebbedingen van Mix Mamas, House Doctor, Kers op de Kaart en PIP-studio. En wat je hier ook koopt, alles is hip en origineel (met een nostalgisch tintje).

Kortom: ik kan je Enjoy Mooi Wonen echt aanraden. Het boek staat boordevol tips, mooie foto’s ter inspiratie, het is prachtig opgemaakt, in de stijl van tijdschrift Flow. Hou je van wonen? Dan mag dit boekje eigenlijk niet in je kast ontbreken.

Wil je dit leuke boekje vol inspiratie ook? Je kunt het hier bestellen. Leuk extraatje: je krijgt er dan een gratis app bij, waarmee je elke dag een nieuwe tip ontvangt.

Lees ook:Gezocht: fijne boeken over wonen & interieur
Lees ook:Nieuwe blogger voor Wonen.blog.nl
Lees ook:Oktober woonmaand: ben jij er bij?
Lees ook:Binnenkijken bij… Petra van Breda
Lees ook:Win een boek bij Eigen Huis & Interieur

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>