7 inspirerende tips om je oude meubels te herbruiken

4918Je kent dat wel, je kijkt eens rond in je huis en constateert zuchtend dat sommige meubels toch echt rijp zijn voor de stort. Maar voordat je ze afvoert, kijk even naar deze tips: misschien maak je er in een handomdraai weer prachtige opgeknapte meubels van!

1. Creativiteit
Het belangrijkste is dat je nieuw en fris naar je meubels kijkt. Kun je een kapstok maken van de achterkant van een bed? Een bankje van twee eettafelstoelen? Denk vooral in mogelijkheden!

2. Gereedschap
Zonder goed gereedschap kom je niet ver, dat kan iedere klusser je vertellen. Zorg dat je de juiste spullen voor de juiste klus hebt! Een goede start is Kruis gereedschap.

3. Kleur
Met een verfje in een nieuwe frisse kleur knappen je meubels vaak al enorm op. Ook een nieuwe bekleding kan een ware metamorfose betekenen. DIY meubels hergebruiken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn! Zorg ook hier wel voor goed gereedschap, dan heb je er langer plezier van.

4. Combineren
Soms geef je meubels een nieuwe functie door twee oude meubels te combineren. Een oude spiegel op een side-table wordt een prachtige kaptafel, zeker als je alles in één kleur schildert. Dat is pas upcyclen!

5. Iets nieuws toevoegen
Vaak krijg je een hele andere look door iets nieuws toe te voegen. Nieuwe handgrepen op een kast geven deze gelijk een hele andere sfeer. De binnenkant van een boekenkast behangen geeft een prachtig effect. En zo kun je nog veel meer leuke toevoegingen bedenken.

6. Nieuwe functie
Soms hoef je helemaal niets te doen aan een oud meubelstuk als je besluit de functie te veranderen. Een oude kinderstoel wordt een stijlvol plantentafeltje, een oude ladder wordt een handdoekhanger. Alleen door anders te kijken, kunnen je bestaande meubels in een handomdraai hippe nieuwe items worden.

7. Heb plezier!
Iets nieuws maken is enorm bevredigend. Vergeet vooral niet te genieten van je opknapacties; zowel van het klussen zelf als van het resultaat!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>