Weekend-tip: Open Tuinen Dagen

Van morgen tot en met zondag organiseert Museum Van Loon de Open Tuinen Dagen. Ruim 25 tuinen in de Amsterdamse binnenstad worden deze dagen opengesteld voor publiek. Met dit jaar als thema ‘Kunst in de Grachtentuin’.

 

Bron: Open Tuinen Dagen

 

Zowel particuliere tuinen als tuinen van instellingen maken onderdeel uit van de Open Tuinen Dagen.  Leuk om te weten is dat vroeger de achtertuinen van de mooie huizen aan de grachtengordel vooral functioneerden als kijktuinen: in de zomer natuurlijk als buitenplaats maar in de winter moest de tuin vanaf de bel-etage ook mooi ogen. Daarom waren beelden en ornamenten veel voorkomende onderdelen van deze statige tuinen.

 

Maar ook de moderne variant op tuinkunst is te zien tijdens de Open Tuinen Dagen. Nieuwsgierig geworden? De tuinen zijn de komende drie dagen geopend van 10u tot 17u. Voor meer informatie over bijvoorbeeld de locatie en toegangskaarten klik hier.

 

 

 

Lees ook:Welke haag is meest geschikt voor jou?
Lees ook:Droomhuis in Den Haag
Lees ook:Naar buiten met het Rijksmuseum
Lees ook:Een veranda past in elke tuin
Lees ook:OBJECT Rotterdam: kleinschalige maar inspirerende beurs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>