Kuipstoelen in alle soorten en maten

Bij iemand in de straat, op kantoren en in horeca gelegenheden. In alle vormen en maten. Je ziet ze overal waar je kijkt.

Kuipstoelen zijn ontzettend populair op dit moment. Dat is niet zo gek natuurlijk, want het zijn ook ontzettend leuke stoelen. Compact en design, in één. En ze zijn ook nog eens betaalbaar.

banner

Ook de komende jaren zal de populariteit van kuipstoelen aanblijven. Vrees dus niet als je bang bent dat die trend weer over waait. Kuipstoelen blijven nog wel even.

Waar komen die kuipstoelen toch vandaan? De basis voor de kuipstoelen die je vandaag de dag overal ziet, is ontstaan in de jaren 50. Het design duo Charles en Ray Eames veroverde in die tijd de design wereld met de originele en op dit moment meest bekende kuipstoel van allemaal: de DSW stoel.

De gebroeders Eames waren hun tijd ver vooruit. In die tijd was het revolutionair om glasvezel te gebruiken als materiaal. De heren deden het en zo ontstond de glasvezel kuip van de DSW stoel.

Het ontwerp en de gebruikte materialen maakten massaproductie voor deze kuipstoel mogelijk. Dit maakte de stoel betaalbaar. Hiermee werd ‘design’ ineens ook bereikbaar voor de massa.

De stoel is ook nu nog altijd ongekend populair. Alleen met een prijs van zo’n 300 euro per stoel niet meer betaalbaar te noemen. Voor wie de investering in de Eames DSW stoelen te hoog vind uitvallen, zijn er gelukkig ook betaalbare alternatieven. Wij noemen er twee:

De Woody Kuipstoel voor een strakke en stijlvolle touch in je eetkamer

De Woody kuipstoel van het merk Andrs Living is zo een strakke kunststof stoel met een stoere retro look. De stoel heeft een rank houten onderstel, kunststof kuip en een kunstleren kussentje. De stoel is verkrijgbaar in het grijs, zwart en natuurlijk wit.

De Hemming kuipstoel brengt industrieel design in je interieur

Maar ook bij kuipstoelen wordt er volop doorontwikkeld, de nieuwste ontwikkeling is industrieel design. Dit vertaalt zich naar industriële kuipstoelen met een kunstleren bekleding. Een goed voorbeeld van zo’n industriële stoel is de Hemming kuipstoel. Deze kuipstoel met een slee onderstel van metaal is op dit moment verkrijgbaar is de kleuren 3 verschillende kleuren: congac, bruin en zwart.

Geen reacties // Reageer