Filter het licht met aluminium jaloezieën

8034Elke soort jaloezie heeft zo zijn eigen manier van licht doorlaten. Textiele jaloezieën laten het daglicht enigszins diffuus door en houten buitenjaloezieën temperen het licht wat meer. Met jaloezieën van aluminium filter je het licht echter op een dusdanige wijze dat er toch nog een beetje licht op een diffuse manier naar binnen komt of dat je het raam zo goed als volledig blindeert. Aluminium zonwering springt in het oog door een moderne stilistische vormgeving. De beste manier om ze te omschrijven is: chic, koel en bovenal functioneel.

Aluminium jaloezieën zijn verkrijgbaar in meer dan honderd eigentijdse kleurstellingen en in verschillende uitvoeringen. Naast de standaard gladde aluminium strook heb je ook jaloezieën met een structuurglittertje in het oppervlak verwerkt en gematteerde of geperforeerde lamellen. Speciaal voor industriële interieurs kan je ook kiezen uit lamellen die in hamerslag zijn gecoat of trendy geborsteld. Bij de meeste doe-het-zelfzaken vind je jaloezieën van aluminium met een stalen onder- en bovenbak en trekkoorden in dezelfde tint als de lamellen. Voor meer speciale uitvoeringen, bijvoorbeeld verticale lamellen, met houten of bronzen bakken en/of de trek- en tuimelkoorden in een contrasterende kleur kijk je beter op een goed gesorteerde onlineshop of ineen zaak van de maatwerk raamdecoratiespecialist.

De meest in het oog springende voordelen van aluminium zonwering is zonder meer het lichte gewicht, gevolgd door de duurzame kwaliteit. Dat zorgt niet alleen voor een optimaal bedieningsgemak maar betekent ook dat ze de meest ideale jaloezie zijn voor dak- en badkamerramen. Door het lichte gewicht zakt de zonwering niet uit en is ze niet aan weersinvloeden onderhevig. Zo zal de kleur van aluminium niet verschieten of het materiaal scheuren onder invloed van de zon. Aluminium roest niet en schimmel is eenvoudig te verwijderen. Dit in tegenstelling tot textiele en kunststoffen zonwering of de ouderwetse luxaflex.

Jaloezieën van aluminium zijn voor elk raam op maat te maken en met een kleine aanpassing ook aan te sluiten op een huisautomatiseringssysteem. Jaloezieën van aluminium zijn een van de betere keuzes die je kan maken voor het regelen van zowel je privacy als het binnenvallende zonlicht.

Geen reacties // Reageer