Inwoners Utrecht schitteren op cover nieuwe IKEA catalogus

De nieuwe IKEA catalogus valt vanaf deze week bij bij miljoenen huishoudens op de mat. In dit geweldige boek staan weer veel inspirerende oplossingen voor gezinnen om meer uit hun tijd samen te halen. En dit jaar komt de catalogus tot leven met de vernieuwde IKEA catalogus app!

Op het Vredenburgplein in Utrecht verscheen vandaag een enorm IKEA huis. Duizenden voorbijgangers stapten hier letterlijk de covershoot van de nieuwe IKEA catalogus binnen om te schitteren op de voorkant van hun eigen persoonlijke exemplaar. Vanaf deze week valt het meest verspreide drukwerk ter wereld weer bij miljoenen Nederlandse huishoudens op de mat.

De nieuwe IKEA catalogus 2014 heeft wereldwijd een totale oplage van 210 miljoen exemplaren, in 30 talen en 44 landen. In Nederland valt de catalogus bij 5.5 miljoen huishoudens op de mat. Dit jaar draait de catalogus om momenten die gezinnen samen thuis kunnen doorbrengen. Zo weerspiegelt de nieuwe doorlopende cover alle elementen van het leven met kinderen thuis. Wanneer je verder bladert, valt de nieuwe indeling op. Dit jaar is de catalogus niet ingedeeld aan de hand van verschillende ruimtes in huis, maar staan belevingen in huis centraal. In elk hoofdstuk vind je inspirerende tips om meer te halen uit de tijd die je thuis samen doorbrengt. Uit groot wereldwijd onderzoek van IKEA onder ouders en kinderen blijkt namelijk dat de tijd met kinderen thuis niet optimaal benut wordt.

Tijd met kinderen thuis niet optimaal benut
Uit wereldwijd onderzoek* van IKEA onder 11.000 ouders en hun kinderen blijkt dat 72 procent van de ouders meer tijd zou willen hebben om te relaxen met hun kinderen. Als ouders wel tijd hebben om met hun kinderen te spelen, geeft 3 op de 10 aan vaak te gestrest te zijn om hiervan te genieten. Opvallend is dat maar liefst 73 procent van de kinderen tussen 7 en 12 jaar liever met hun ouders speelt, dan televisie kijkt. In de nieuwe IKEA catalogus staat het leven thuis van gezinnen met kinderen centraal. Zo biedt het naslagwerk inspirerende oplossingen om de tijd die je samen hebt optimaal te benutten. Samen koken, eten of hangen op de bank. Het zijn momenten waar je nauwelijks bij stilstaat, maar waar je juist nog veel meer uit kan halen.

Augmented reality
Benieuwd hoe een stoel of tafel uit de nieuwe IKEA catalogus in je eigen huis zou staan? Met de vernieuwde IKEA catalogus app is het mogelijk om via augmented reality producten virtueel in je eigen huis te plaatsen. Bijna 100 producten kunnen in iedere kamer van het huis in 3D tot leven worden gebracht op het scherm van je smartphone of tablet. Net als vorig jaar krijg je met de IKEA catalogus app op meer dan 50 pagina’s toegang tot extra wooninspiratie. Door pagina’s te scannen met je smartphone of tablet krijg je bijvoorbeeld filmpjes en foto’s te zien en kunnen kamers van stijl veranderen of meegroeien van kinder- naar tienerkamer. De IKEA catalogus app is te downloaden via de Apple store en Google play.

IKEA reist door Nederland
IKEA zoekt deze maand nog covermodellen in Hengelo, Heerlen en Breda. Het IKEA huis doet in augustus de Brink in Hengelo (15 augustus), de Bongerd in Heerlen (19 augustus) en het Chasséveld in Breda (21 augustus) aan. Bekijk hier de locaties en tijden van de IKEA catalogus covershoots.

*Resultaten uit het IKEA Play report 2010 – 2013 onder 11.000 ouders en/met kinderen tot 15 jaar in 25 landen

Bekijk ook deze video er over:

Bron: ANP

Lees ook:IKEA Catalogus 2015 deze week op de deurmat
Lees ook:Jij kan IKEA’s nieuwste ontwerper worden!
Lees ook:De zomer in je bol met de HK Living zomercatalogus
Lees ook:IKEA’s Papershop
Lees ook:Gemeente Utrecht wil huisjesmelkers ontmoedigen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>