Greywash – the easy way

Eén van mijn hobby’s is het opknappen van oude meubels. Niet alleen omdat het leuk is om te doen, maar ook uit financieel oogpunt is het vaak een stuk aantrekkelijker dan nieuw meubilair. De greywash look is al een tijdje helemaal hip. Vandaag leer ik jullie hoe dit op een supermakkelijke manier voor elkaar te krijgen.

 

 

 

 

 

 

Eigenlijk heb je er maar 3 dingen voor nodig:

  1. Een schuurmachine (je mag het ook met de hand doen, maar daar ben ik persoonlijk te lui voor)
  2. Painting the Past Paste Wax
  3. Een washandje of niet-pluizige doek

Eerst schuur je je hele meubel op. Weest hier niet te precies mee, je wil juist een verweerde look dus het is niet erg als sommige stukjes beter geschuurd zijn dan andere. Vervolgens pak je de pot met paste wax erbij en een washandje en dan gaat het leuke werk beginnen. Met het was handje smeer je gewoonweg de wax op je meubel. Wil je een ruwe look (zoals op de foto), dan is één dunne laag voldoende. Als je het wat egaler wilt hebben zijn meerdere lagen nodig. Binnen no-time is het droog en kan je het meubel gebruiken.

Op de foto staat een voorbeeld van een kast die ik zelf heb opgeknapt met de paste wax (kleur: grey), voorheen was deze donkerbruin. Ik denk dat ik hier in totaal minder dan twee uur mee bezig ben geweest. Maar ik heb er ook een oude kerkbank, bijzettafeltjes en een decoratief trapje mee gewaxt. En nog is de pot niet leeg! Wat vooral leuk is, is dat je een allegaartje aan spullen van verschillende houtsoorten eruit kan laten zien als een bij elkaar horende set.

En ben je niet zo fan van grijs? Painting the Past heeft nog vijf andere mooie tinten.

 

Bron: www.paintingthepast.nl

 

Lees ook:Kleuren kiezen, de tips!
Lees ook:DIY iPad/Tablet-recepten-houder voor in de keuken
Lees ook:Grappige plakactie
Lees ook:Kerst-idee #23: 10x DIY plaatskaartjes voor je tafelschikking
Lees ook:Kleuren kiezen met de verfkleur-tool

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>