DIY Moederdag #9: last-minute make-over houten keukenlepels

Moederdag vergeten? Foei! Met deze DIY kan je nog snel de blits maken. Bijna iedereen heeft wel een set van die houten lepels in zijn besteklade liggen. Nu is het tijd om ze eruit te halen, want na deze DIY-tip van Say Yes mogen ze weer gezien worden!

Beeldcitaat: Say Yes

 

Je neemt een set lepels en een kleur verf (in dit voorbeeld blauw) en witte verf. Met schilderstape markeer je tot waar je de handvatten wil verven. De eerste lepel verf je in 100% kleur (hier: blauw) en daarna meng je bij iedere lepel steeds iets meer wit er doorheen. De laatste maak je wit. Op deze manier krijg je een mooie set. Voor Moederdag zijn roze tinten ook leuk natuurlijk. Is dit iets te lieflijk voor je: schilder ze dan in stoere neon-kleuren.

 

Beeldcitaat: Say Yes

 

Belangrijk: was ze wel af met de hand en stop ze niet in de vaatwasser.

 

Beeldcitaat: Say Yes

 

LET OP: verf is natuurlijk niet geschikt voor aanraking met voedsel. Ik zou daarom de gekleurde handvatten niet te dicht bij het deel komen wat in aanraking komt met voedsel. Veel sites raden bij deze DIY zelfs een voedselveilige verf en/of voedselveilige afwerkingen en toplagen aan.

 

 

 

 

Lees ook:Monday Moodboard Day: Neon Etsy Items
Lees ook:Flexa doet onderzoek naar kleur en humeur
Lees ook:Favourites OBJECT Rotterdam – Jolein Jeursen
Lees ook:DIY Eikels Versieren (FYI: de variant die uit de boom komt vallen…)
Lees ook:Kerstversiering: My Cosy Chalet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>