Boek Nederlandse topontwerper Hertman is designobject op zich

De Nederlandse topontwerper Osiris Hertman brengt deze maand een prachtig boek uit met een overzicht van zijn werk en werkwijze. In dit boek stapt de lezer de wereld van dit internationaal gewaardeerd talent binnen. Het boek laat vele projecten zien die het ontwerp- en productieproces van het handgemaakte design waar Hertman om bekend staat, in woord en beeld vertellen. Het boek zelf is al een designobject op zich. Zowel van binnen als van buiten een lust voor het oog en een inspiratiebron voor liefhebbers van design, ambacht en schoonheid.

Een ding is duidelijk, Osiris is geen man die rekening houdt met de waan van de dag. Hij ontwerp tijdloze, elegante interieurs die de bewoner past als een handschoen. Hierbij spelen unica en op maat gemaakte meubels en  interieuraccessoires een belangrijke rol. Hertman heeft een grote liefde voor ambacht en handwerk en werkt samen met ervaren ambachtslieden en ateliers uit alle delen van de wereld. De traditionele technieken die zij beheersen combineert hij met de nieuwste technologieën, en natuurlijk zijn eigen smaak en stijlgevoel. In dit boek zie je hoe Osiris te werk gaat en wat het eindresultaat is. Adembenemend.

Osiris Hertman (1972) is een allround designer. Hij ontwerpt meubels, stoffen, sieraden en complete interieurs van woningen, winkels en zelfs een compleet wellness-resort. Hij werkt internationaal aan totaalprojecten waarbij de architectuur, de buitenomgeving en het interieur een perfect geheel vormen. Hertman volgde de Design Academy in Eindhoven en startte in 1997 zijn eigen studio. Een ontwerp voor Royal Tichelaar Makkum tijdens zijn studie verscheen in het Design Book of the Year en trok de aandacht van Philippe Starck. Hertman is al vele jaren creatief directeur voor Buddha to Buddha, het succesvolle sieradenmerk. Opdrachtgevers uit de hele wereld weten hem te vinden, van Amsterdam tot Sydney en van Barcelona tot Bali. Voor meer info zie ook www.osirishertman.com

Hier kun je een sneak peak van het boek bekijken!

Lees ook:Pre-Preview Meesterlijk Design en Ambacht
Lees ook:Woonboek Interieur door Marcel Wanders
Lees ook:Shades of grey – De visie van interieurarchitect Remy Meijers in beeld
Lees ook:Ook zin in een nieuw interieur?
Lees ook:Designbeurs ‘Meesterlijk’ tegelijk met Woonbeurs in RAI

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>