Design District #7: JEE-O SOHO

Beeldcitaat: https://nl-nl.facebook.com/jeeoworld/photos/pcb.797919990227671/797917933561210/?type=1&theater

 

Last but definitely not least…. JEE-O’s Soho designdouche. Design District 2014 startte voor mij hier, namelijk met een uitnodiging van JEE-O om hun prachtige stand te komen bewonderen. Zo gezegd, zo gedaan. En dat viel niet tegen…

 

 

Mijn ontmoeting met JEE-O oprichter en designer Lammert Moerman gaf een extra dimensie aan de kunstwerkjes (want tja, douches en kranen klinkt weer zo minnetjes), namelijk het enthousiasme en de passie die erachter schuilt. Eindeloos kan hij praten over ieder detail van de SOHO douche: van de vorm en industriële uitstraling tot het RVS met weerbestendige hammercoating.

 

Beeldcitaat: http://www.rvgcommunicatie.nl/pressroom/jee-o/soho

 

Geïnspireerd door de bekende hippe wijk Soho in New York, zijn JEE-O en designstudio Grand & Johnson de samenwerking aangegaan waarvan de SOHO collectie het indrukwekkende resultaat is. De douche is inmiddels zelfs bekroond met de reddot award 2014

 

Grappig feitje: de naam JEE-O is voortgekomen uit de J-vorm van de bekende buitendouche die het bedrijf ontwierp (de Original collectie), welke een ringvormige (de “O”) kraan heeft.  Grand & Johnson komt voort uit de namen van de twee heren: dhr. Grote en dhr. Jansen.

 

Beeldcitaat: http://www.rvgcommunicatie.nl/pressroom/jee-o/soho

 

De douche lijkt matzwart maar bij weerkaatsing van licht is er een wonderlijke glinstering te zien, welke een luxueus tintje aan het ontwerp geeft. De greep met de zachte rubbercoating bedien je als een joystick.

 

De douche is geschikt voor binnen én buiten en met de optie JEE-O-365 all weather frost free is deze stoere douche zelfs bestand tegen temperaturen tot min 30 graden!

 

Beeldcitaat: https://nl-nl.facebook.com/jeeoworld/photos/pcb.797919990227671/797918160227854/?type=1&theater

 

Maar in de SOHO collectie mogen ook de badkraan en wastafelkraan niet ontbreken. En daarmee is het plaatje van de droombadkamer pas helemaal compleet…

 

Voor meer informatie kijk op www.jee-o.com of bezoek https://nl-nl.facebook.com/jeeoworld

 

 

 

Lees ook:Design District #6: Déco D’Antan
Lees ook:Design District 2014 #1: Toetan
Lees ook:Today, Payday, One Day: design buitendouche
Lees ook:10x Lente in Huis
Lees ook:Droog’s nieuwe oude behangcollectie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>