Maatregelen om je huis sneller te verkopen

De Alliantie, woningbouwvereniging te Amsterdam, heeft een originele kortingsvariant gevonden: korting op de overdrachtsbelasting. Het komt er eigenlijk op neer dat De Alliantie de prijs tijdelijk verlaagt, met 3%. Dat komt neer op bijna 12.000 euro voor hun duurste woning, een appartement van 121 m2 in Oud Zuid. Leuk, maar niet meer dan een gezond onderhandelingsresultaat.

Er is meer! Je kunt een makalaar nemen met een nocurenopay-constructie, zoals Makelaar Friesland, die belooft dat het niets kost als het niets oplevert.  Ook Ideaalmakelaardij uit Schiedam schermt daarmee. Maar goed, geen kosten betekent dan ook niet verkocht. Wat dus te doen om de koper over te halen?

Er is een tijd geweest dat Rabobank Venlo de oude woning gewoon opkocht als die na 11 maanden nog niet verkocht was, inmiddels is de actie uitsluitend nog in de google-cache te vinden, ik weet niet hoe lang geleden deze gestopt is…

Je kunt de koper aanbieden om de hypotheeklasten van de oude woning over te nemen totdat deze verkocht is, dat zou hem of haar over de streep kunnen helpen. In elk geval heeft de koper dan de zekerheid gekregen dat er geen dubbele lasten zijn. Dat zou net het laatste duwtje kunnen zijn, terwijl de kosten mee kunnen vallen. Is het huis immers binnen 3 maanden verkocht, dan betaal je waarschijnlijk maar een paar duizend euro. Veel minder dan een korting zou moeten bedragen om hetzelfde effect te bereiken.

Tenslotte kun je nog naar sites als www.verkoopzekerheid.nl, maar dan weet je zeker dat het je dik geld gaat kosten. Waar je dan natuurlijk wel weer zekerheid voor terug krijgt…

Lees ook:Starters ontwikkelen eigen woning via collectief particulier opdrachtgeverschap
Lees ook:Eigen huis: ‘k.k.’ moet omlaag
Lees ook:Klimaathypotheek geeft korting op milieuvriendelijke leningen
Lees ook:Gemeentebelastingen drukken de huizenprijs
Lees ook:Te weinig geld voor een huis? Verkoop je kind!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>