De tuintrends voor 2015

2539-tuinmaximaalDe tuin is een belangrijk onderdeel van een huis. Daarom bestaan er ook trends voor de tuin. Zo is de tuin net als het huis mooi in balans met prachtige stijltips. De trends voor 2015 zijn nieuw, verrassend, maar bevatten ook oude klassiekers.

Trend 1: natuurlijke bestrating

Een trend van 2015 is natuurlijke bestrating. Dit zie je steeds meer terugkomen in tuinen. Padden worden gemaakt van natuursteen, waardoor de tuin een natuurlijke uitstraling krijgt. Hierdoor lijkt het alsof de natuur een tuin zelf gevormd heeft. Dit zorgt voor een mooie tuin, die in balans is. Deze trend past perfect bij meubelen van natuurhout. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een houten boomstam als stoeltje of bijzettafel.Trend 2: Spelen met niveaus

Een andere trend is het spelen met niveaus. Een tuin wordt opgehoogd of verlaagd. Dit kan door bijvoorbeeld het pad in stapjes naar boven te maken. Zo wordt spelen of lopen in de tuin één groot avontuur. Een heuveltje, een verhoging, veranda of trapje kan de tuin een speelse uitstraling geven.

Trend 3: Natuurlijke materialen met een verweerde of stoere uitstraling

Een trend die goed met de andere trends te combineren is, het gebruiken van natuurlijke materialen met een verweerde of stoere uitstraling. Je kunt hier heel veel kanten mee op. Zo kun je jouw eigen stijl combineren met een leuke trend. Bij verweerde of stoere materialen kun je denken aan terracotta, touw, metaal, hout of touw. De tuin krijgt door deze materialen een stoere uitstraling. Ook mixt de stoere uitstraling leuk met de andere trends zoals een veranda in de tuin. Bij Tuinmaximaal.nl vind je hele mooie veranda’s.

Trend 4: Eetbare planten en groenten

Een leuke tuintrend is het plaatsen van eetbare planten en groenten. De moestuinen zijn weer helemaal terug van weggeweest. Het kost wat werk, maar levert ook heel veel op. Daarnaast ziet het er gewoon leuk uit in de tuin. Het is gezellig. En daar bovenop kun je de eetbare planten en groenten ook nog eens gebruiken in de keuken. Dat is lekker en gezond! Een hele leuke trend, leuk te combineren met de andere groene, natuurachtige trends van 2015!

Geen reacties // Reageer