Google Street View gaat ook achter de voordeur kijken

Google Street View gaat achter de voordeur kijken! Het Californische internetbedrijf start met het fotograferen van het interieur van winkels, restaurants en kantoren en zal deze via Google Maps aan de hele wereld tonen.

Anders dan bij Street View komt Google alleen op verzoek en op vrijwillige basis binnenshuis fotograferen. Het bedrijf ligt geregeld onder vuur omdat zijn panoramacamera’s soms meer zien dan burgers, besturen en bedrijven prettig vinden. Zo besloot Google twee jaar geleden in Japan zijn foto’s over te doen met camera’s die een halve meter lager op het dak van zijn auto’s staan. Er was geklaagd dat Street View te veel over hekken en heggen keek.

Google Art
De interieurfoto’s zijn een vervolg op het Google Art Project, waarbij het interieur werd vastgelegd van zeventien gerenommeerde musea. Zo kunnen internetters de collecties bekijken van onder andere het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum zonder dat ze af hoeven te reizen naar Amsterdam.

‘Business Photos’ is voorlopig alleen beschikbaar in Londen, Parijs en een handvol steden in de Verenigde Staten, Australië, Nieuw-Zeeland en Japan.

Google zegt zich eerst te willen richten op bedrijven die het vaakst worden gezocht via zijn zoekmachine. Advocatenkantoren, medische instellingen en grote winkelketens komen niet in aanmerking. De dienst zal de gezichten van personen op de beelden onherkenbaar maken.

Rechten
Bedrijven die toestemming geven voor de binnenopnamen doen afstand van de rechten daarop. Ze geven ook toestemming aan Google de panoramafoto’s voor andere doeleinden te gebruiken.

Interieurfoto’s van sommige winkels, restaurants en kantoren zijn al langer bij Google te vinden. Daarbij gaat het om beelden die gebruikers of ondernemers zelf online hebben gezet bij Google Places. Bij de dienst kunnen klanten en bezoekers een beoordeling (tot vijf sterren) en een recensie plaatsen over zaken die ze hebben bezocht.

Bron: vk.nl

Lees ook:Een wonderlijk uitzicht…
Lees ook:60x Nijntje, maar dan anders
Lees ook:Natuurlijk, de ozb-tarieven gaan weer omhoog
Lees ook:ZAV: klussen aan je huurwoning
Lees ook:Binnenkijken bij…. Google

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>