Mooie tuinbanken en loungesets

3045Optimaal van je tuin genieten kan alleen als je goed zit of lekker kan liggen. Om aan die twee voorwaarden te voldoen kom je al gauw bij meubelen als tuinbanken en loungesets uit. Royaal ontworpen meubelen waarin je gemakkelijk je benen onder je kan trekken. Tuinbanken mogen in onze verbeelding misschien kaal en hard zijn, denk aan een marmeren bankje in een tuinkamer of een houten tuinbank onder het rozenprieel, maar dat hoeft helemaal niet. Kijk maar eens rond op een site met tuinmeubelen en je zal zien dat er hele leuke tuinbanken zijn met heerlijk comfortabel ogende kussens die in elke tuin of op elk balkon passen. Modern of klassiek vormgegeven schommelbanken, met of zonder cosy zonnescherm in wicker, aluminium of hout.

Van loungesets weten we dat ze in allerlei maten en modellen te verkrijgen zijn. Dat is ook waarom deze relaxmeubelen pur sang zo bij ons in de smaak vallen. Zelfs op een klein terras of balkon kan je van een hoekmodule en een poef al een heuse loungebank maken. Krijg je plotsklaps visite en wil je er met meer mensen op zitten trek je ze simpelweg uit elkaar. Bijzettafeltje ertussen en klaar is je mini-loungeset. Heb je een groter dakterras kan een romantisch lounge-eiland ook uitkomst bieden. Door het geïntegreerde zonne- cq windscherm zit je ook meteen beschermd. Gebruikers van dakterrassen weten er alles van; de wind op een grote hoogte is veel heftiger dan in een beschutte tuin en ook de zon lijkt meer te branden.

Een andere trend die zich flink aan het doorzetten is zijn buitenmeubelen voor in de vakantiewoning of chalet. Mooie tuinbanken en loungesets bij Tuinmeubelshop zijn veel gemakkelijker schoon te houden en je kan ze ook buiten gebruiken. Je hebt immers ook geen zin om in de vakantie veel aan het huishouden te doen. Door het geravot van de kinderen in de buitenlucht en misschien je eigen buitenhobby wordt ook alles juist veel sneller vuil. Daarnaast is er in een vakantiehuisje niet veel plek voor opslag en zeker niet voor nog een extra loungeset of grote tuinbank.

Geen reacties // Reageer