Trend: “Noorderlicht”

Weer een trend gespot door het Perscentrum Wonen: Noorderlicht. Huh? Ja, dat dacht ik ook. Lees maar verder, want de naam blijkt best logisch.

 

Noorderlicht slaat op Scandinavië en Scandinavisch design. Scandinavisch design uit Zweden, Denemarken en Finland kwam op in de jaren 50. Eenvoud en functionaliteit (denk aan de IKEA) staan hierbij centraal, maar ook minimalisme. Een nieuwe golf Scandinavisch design is in opkomst, waarbij traditie en vernieuwing worden gecombineerd.

 

Hoe het aan te pakken?

Wat betreft kleur combineer je naturel en grijs met pastel. Door volle kleuren erbij te pakken, wordt het wat stoerder. Ook Scandinavisch design (of een leuke reproductie) past natuurlijk bij deze trend. Innovatieve materialen maar ook licht hout horen erbij. Maak het geheel hip door grafische prints toe te passen. En vergeet ook niet het belang van functionaliteit binnen de Scandinavische stijl!

 

Wat inspirerende plaatjes:

Beeldcitaat: http://www.perscentrumwonen.nl/wp-content/uploads/Perscentrum-Wonen-Noorderlicht-11.jpg (Fotografie: Alexander van Berge) Beeldcitaat: http://www.perscentrumwonen.nl/wp-content/uploads/Perscentrum-Wonen-Noorderlicht-7.jpg          (Fotografie: Alexander van Berge)

 

Beeldcitaat: http://www.perscentrumwonen.nl/wp-content/uploads/Perscentrum-Wonen-Noorderlicht-9.jpg         (Fotografie: Alexander van Berge)

 

Bron: www.perscentrumwonen.nl

 

Lees ook:Trend: “Zomer aan zee met Jackie Kennedy”
Lees ook:Trend “It’s a Man’s World”
Lees ook:Trend: de Gypsetter met Wanderlust
Lees ook:Trend gespot in Milaan: steen en bergen
Lees ook:Preview Herfsttrend: het Wanderlust-Stijlhuis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>