Trend: “Zomer aan zee met Jackie Kennedy”

 

Een bijzondere titel, maar het Perscentrum Wonen publiceerde eind maart een stuk over één van de nieuwste woonmodetrends: “Zomer aan zee met Jackie Kennedy” (citaat www.perscentrumwonen.nl). Je hebt er misschien al een beetje een beeld bij, maar wat het echt inhoudt, lees je hier.

 

Voor de jongere mensen onder ons die zich niet zo goed de Kennedy-stijl kunnen herinneren (including me…): Jackie en John F. Kennedy waren in de jaren 50 en 60 ware stijliconen, waarbij een luxe maar ook casual stijl hoort, gecombineerd met de zomerse sfeer van The Hamptons.

 

Het Perscentrum Wonen omschrijft Jackies woonstijl als “preppy [...], met veel wit en pasteltinten”. Dit is de inspiratiebron voor de nieuwste trend. Hierbij horen een enigszins klassieke stijl,  luxe stoffen, gebruik van goud en messing, behang met dessins en de kleuren geel en aqua: alles om het gevoel van strand, zee en zon te creëren.

 

Hoe het aan te pakken?

Wat betreft kleur neem je een witte basis en verder denk je aan de kleuren van de sorbetijsje, dit zijn de kleuren die passen binnen deze trend. Voor het meubilair combineer je stukken met een jaren 50-stijl met modern design. Kies verder luxe materialen en gebruik patronen en dessins die een strandgevoel opwekken.

 

Tijd voor wat kiekjes van hoe deze trend er in de praktijk uitziet:

Beeldcitaat: http://www.perscentrumwonen.nl/wp-content/uploads/Perscentrum-Wonen-Zomer-aan-Zee-1-800×1012.jpg (Fotografie: Floor Knaapen) Beeldcitaat: http://www.perscentrumwonen.nl/wp-content/uploads/Perscentrum-Wonen-Zomer-aan-Zee-2-800×494.jpg (Fotografie: Floor Knaapen) Beeldcitaat: http://www.perscentrumwonen.nl/wp-content/uploads/Perscentrum-Wonen-Zomer-aan-Zee-4-800×1001.jpg (Fotografie: Floor Knaapen) Beeldcitaat: http://www.perscentrumwonen.nl/wp-content/uploads/Perscentrum-Wonen-Zomer-aan-Zee-5-800×1080.jpg (Fotografie: Floor Knaapen) Beeldcitaat: http://www.perscentrumwonen.nl/wp-content/uploads/Perscentrum-Wonen-Zomer-aan-Zee-8-800×1036.jpg (Fotografie: Floor Knaapen)

Een trend waarbij het zomergevoel wel los komt!

 

Bron: www.perscentrumwonen.nl

 

 

Lees ook:Trend: “Noorderlicht”
Lees ook:Trend “It’s a Man’s World”
Lees ook:Rainbow Romance
Lees ook:Nieuwe Trend in je interieur: ‘Urban Astronaut’
Lees ook:Trend gespot in Milaan: steen en bergen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>