Trend van nu: Knalkleuren en prints

Durf jij de woontrend van 2011 aan? Retro, romantiek en nostalgie, maar dan in een nieuw jasje. Oftewel: knalkleuren en grote prints met een eigen draai. Deze trend voeg je makkelijk in je huis toe door een kleed, rol behang of kussentjes.

De woontrends volgen de mode. Ook daar zie je deze zomer naast zachte ‘naakt-tinten’ (nudes) diverse knalkleuren op de vloer of muur. Voor de materialen, dessins en vormen zijn de jaren twintig een grote inpsiratiebron. Retro mag het zijn!

De Bretonse streep en de klassieke visgraat zijn vrij vertaald naar textielcollecties, maar dan groter, krachtiger en kleuriger. Details zorgen voor de 2011-afwerking: neon-stiksels, kleurverloop, kralen, franjes en met de hand aangenaaide kristallen.

Ook op de muur kun je je uitleven. Stoffen en behang met grootse schilderachtige bloemen zijn het helemaal. Kortom: je huis en interieur krijgen een flinke oppepper met zoveel vrolijke kleuren en dessins!

Zelf doen (1)
Wil je deze trend ook in huis? Met een paar simpele dingen bereik je al groots effect. Koop een groot canvas doek, of een grote houten lijst (goedkoop via Xenos of Action). Zoek een mooie stof met felle kleuren of grote print. Knip de stof op maat en niet, spijker of lijm de stof strak over het canvas of de lijst. Voor een bijzondere finishing touch kun je neon-gekleurde linten langs de randjes vastmaken. Deze koop je in de fourniturenwinkel of op de markt. Zet het doek op de grond tegen de muur of hang het op.

Zelf doen (2)
Minder moeite, maar ook een fijn effect: koop felgekleurde, drukbeprinte kussens en leg die op de bank. Trendy en modieuze kussens vindt je bijvoorbeeld bij: Juffrouw zonder zorgen of Hoezenkeuze. Bij die laatste kun je ze ook naar je eigen wens op maat laten maken.

Laat jouw versie zien!
Durf jij het ook aan? Stuur een foto van jouw eigen versie van knalkleuren en prints in 2011, dan laten we die hier op het blog zien als inspiratie voor de andere lezers.

Bron: Perscentrum Wonen

Lees ook:Tip: Breiwerk als behang
Lees ook:Vorm & Structuur in 5 stappen
Lees ook:Een duo rolgordijn biedt meer dan alleen sfeer
Lees ook:DIY decoratie babykamer: First Year Photo Frame
Lees ook:Kleur bekennen: Rood warmt je interieur op

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>