Oktober woonmaand

We genieten vandaag nog even van één van de laatste mooie nazomerdagen van dit jaar, want het is ondertussen al stiekem weer herfst geworden. Ik durf het bijna niet hardop te zeggen, want van mij had de zomer nog wel heel veel langer mogen duren. Toch heeft het ook zijn voordelen, want de maand oktober is weer woonmaand en dat is toch wel een heel goed excuus om je woning winterklaar te gaan maken en is even lekker te gaan woonshoppen!

Ieder jaar is oktober de woonmaand, dit is al heel wat jaren is dit een begrip in de Nederlandse woonwereld. Omdat iedereen weer meer binnen gaat leven in plaats van buiten en meer behoefte heeft aan warmte en gezelligheid in de koude avonden die naderen.  In deze maand beginnen de beurzen en evenementen weer zoals de Woonbeurs in Amsterdam, de Dutch Design Week in Eindhoven en Interieur in Kortrijk. De winkels, fabrikanten en tijdschriften springen hierop in met leuke kortingsacties, extra koopzondagen,  tijdschriften vol met interieurtips, trends en andere leuke ideeën. Als consument is er dus genoeg te beleven en kun je overal inspiratie opdoen.

Wil je je interieur weer veranderen zodat het klaar is voor de winter? Ga dan op zoek naar een mooi , groot wollen vloerkleed. Lekker warm aan je voeten en het staat natuurlijk geweldig! Met een mooi vloerkleed kan je de hele sfeer van een ruimte veranderen en zo natuurlijk ook kleur aan de ruimte toevoegen. Een vloerkleed kan bijvoorbeeld je zithoek tot één geheel maken doordat hij verschillende meubels met elkaar verbindt als hij op de juiste manier wordt toegepast.  Vind je het moeilijk om je goed in te beelden hoe groot het vloerkleed moet worden? Leg het formaat dan eerst van kranten op de grond, zo zie je makkelijk welke afmeting je nodig hebt. Normaal gesproken leg je het vloerkleed tegen de poten van de bank/fauteuil aan, of zet je de meubels erop. Je kan natuurlijk kiezen voor een vloerkleed met een korte pool, deze is makkelijk schoon te houden en tijdloos. Maar wil je een sprekender kleed? Ga dan op zoek naar een wollen kleed met grove kabels, super hoge pool of noppen. Vorig jaar zag je al  oude vloerkleden terugkomen in een nieuw jasje. Dit jaar is dat helemaal een trend, grote oosterse tapijten met een nieuwe verflaag , of een patchwork kleed van verschillende oude kleden door elkaar. Ook de kelim kleden komen weer helemaal terug.

Lees ook:Oktober woonmaand: ben jij er bij?
Lees ook:Oktober woonmaand bij vt wonen
Lees ook:Woontrend: Opvallende en uitgesproken vloerkleden
Lees ook:Koopsom woningen lichtjes gestegen
Lees ook:7x zwembaden voor de niet-zo-gemiddelde achtertuin

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>