Tuintrends 2010/2011 deel 2

Vorige week heb ik een artikel geschreven over de tuintrends voor 2010/2011. Natuurlijk zijn er nog veel meer trends in tuinland en komen er dagelijks nieuwe materialen en technieken bij, vandaar dat het tijd was voor een tweede deel.

Zoals je al eerder hebt kunnen lezen is de trend voor dit najaar en volgend jaar ‘de natuurlijk tuin’. Het mag dus allemaal wat losser en minder strak en afgebakend. Een wildere tuin met veel bloemen en planten die door elkaar groeien, veel natuurlijke materialen zoals boomstamplanken en sloophout. Niet alleen die tuin is natuurlijk, maar ook in huis wordt alles natuurlijker en duurzamer, reserveer daarom een stukje grond om zelf een moestuintje van te maken of een stukje bloementuin met bloemen voor de pluk. Niets mooier dan een geweldig veldboeket op tafel!

Een terras in de tuin is natuurlijk een must-have. Als je lekker buiten wilt zitten om in alle rust te genieten van je tuin of juist een gezellige barbecue geeft voor vrienden en familie, dan kan je een terras in de tuin eigenlijk niet missen. Denk altijd goed na over de plaats van je terras in de tuin. Ben je een zonaanbidder, of zit je liever in de schaduw, welk uitzicht wil je hebben, waar zit je het meest beschut voor de wind etc. Sommige mensen kiezen er ook voor om twee terrassen aan te leggen. Een koel terras en een warm terras, zodat je gedurende de dag van plaats kan wisselen. Om je terras in de stijl van de natuurlijke tuin te maken kan je kiezen voor vlonders als ondergrond. Vlonders hebben een mooie natuurlijke uitstraling, nemen niet de buitentemperatuur aan zoals tegels, gaan lang mee en zijn relatief goedkoop. Met vlonderplanken krijg je een egaler effect dan met vlondertegels.

Een andere opkomende trend is de moestuin. Tegenwoordig is iedereen veel bewuster bezig met duurzaamheid en gezond leven. In de supermarkten tref je ook steeds meer biologische groenten en fruit aan. Als je nog een stapje verder gaat kan je deze groenten en fruit ook zelf gaan verbouwen in de tuin. Het is niet alleen gezonder omdat je geen bestrijdingsmiddelen gebruikt, maar het is ook veel voller van smaak.  Daarnaast is het natuurlijk erg leuk om zelf of samen met je kinderen te doen! Koop je normaal biologische groenten en fruit? Koop nu dan ook biologische zaden, deze komen dan uit biologisch geteeld groente en fruit. Heb je geen plek om een hele moestuin in te richten? Veel tuinkruiden kunnen ook prima in een potten leven. Verder nemen een paar planten tomaten, paprika en sla weinig ruimte in en zo heb je het hele jaar door verse groenten en kruiden!

Lees ook:Tuintrends 2010/2011
Lees ook:De tuintrends voor 2015
Lees ook:Uniek tafelstuk voor €2!
Lees ook:3 tips voor de ideale tuininrichting
Lees ook:Tips om de tuin in te richten bij een nieuwbouwwoning

1 Reacties // Reageer

One thought on “Tuintrends 2010/2011 deel 2

  1. Tuintrends 2012

    Voor 2012 is ook de natuurlijke tuin weer helemaal hip, een plek waar je tussen de natuur geheel tot rust kunt komen en de dagelijkse routine kunt vergeten…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>