Tips voor de wit-liefhebber zonder schoonmaakfetish

Hou je ook zo van wit in je interieur? Het is licht, fris, modern en oogt zo lekker schoon. Althans, de eerste vijf minuten…. Daarna is het vaak niet meer zo schoon. Ik geef je de do’s en don’ts als je wel van wit houdt, maar niet de ambitie hebt om de hele dag schoon te maken.

 

Do’s

 

1. Verf je muren en plafond wit, deze worden minder snel vies dan bijvoorbeeld de vloer en geven je hele kamer meteen een frisse uitstraling:

Bron: bobedre.dk via Showhome

 

2. Kan je die droom van een witte vloer toch niet loslaten? Kies dan voor een houten vloer die je heel grof wit schildert, vooral niet te precies zijn! Door de ruwe look krijgt je huis een stoer uiterlijk én bijkomend voordeel is het feit dat een vlekje op de vloer minder opvalt. Mocht er toch nog een bord spaghetti met tomatensaus op de vloer vallen, dan kan je het ook altijd plaatselijk weer opschuren en opnieuw schilderen:

Bron: Native Home Garden Design

 

3. Werk met witte accessoires in plaats van witte meubels. Accessoires zijn een stuk makkelijker schoon te maken. Een vaas bijvoorbeeld was je gemakkelijk even af:

Bron: Shan Annabelle Valla

Kussenhoesjes en plaids kunnen in de wasmachine:

Bron: Samantha Walker

Deze DIY tafeldecoratie (lees tutorial hier) hoeft maar één seizoen wit te blijven en is nog bij te werken met een likje verf:

En tegen de tijd dat kaarsen vies en stoffig worden zijn ze al lang opgebrand:

Bron: Nordic House

 

4. Als je witte raambekleding wilt, neem dan iets wat in de wasmachine kan of wat afneembaar is. Denk bijvoorbeeld aan stoere, brede, houten jaloezieën:

Bron: Bécé

 

Don’ts

 

1. Hoe mooi het ook is, wat iemand ook beweert, van welk materiaal het ook gemaakt is en hoeveel hoezen er ook bijgeleverd worden, neem nóóit een bank of fauteuil met witte bekleding. Denk niet alleen aan rode wijnvlekken maar ook aan vlekken door donkere kleding. Mijn bureaustoel van zogenaamd goed afneembaar wit nep-leer is al heel lang niet meer wit:

 

2. Hetzelfde geldt voor een wit vloerkleed. Want laten we eerlijk zijn, hoe lang zal dit wit blijven?:

Bron: Overstock.com

 

3. Spierwit, duur beddengoed kopen zou ik nooit aanraden. Wit beddengoed oogt kraakhelder, daar ben ik het helemaal mee eens. Maar na een aantal keer wassen of in de bleek gooien, is de uitstraling al een stuk minder fris. Als je wit beddengoed wil, koop dan een wat goedkopere variant zodat het niet zo’n pijn doet in de portemonnee als je ‘m regelmatig moet vervangen voor een nieuwe. Voor minder dan twee tientjes heb je bijvoorbeeld bij de HEMA al een tweepersoonsdekbedovertrek inclusief kussensloop:

Bron: HEMA

 

Kortom, een wit interieur is prachtig en je hoeft er echt niet de hele dag te poetsen. Je moet het gewoon slim aanpakken

 

 

 

 

 

Lees ook:Win een nieuwe vloer!
Lees ook:Zo maak je jouw zonwering eenvoudig schoon
Lees ook:Slapen onder een kartonnen doos: Snurk beddengoed
Lees ook:Vloerisolatie
Lees ook:Amsterdam Centrum gaat parkeervergunninghouders streng controleren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>