Een duurzame woning met zonnepanelen

Duurzaamheid is tegenwoordig helemaal in de mode. Een mogelijkheid om je woning duurzamer te maken is door het plaatsen van zonnepanelen. Lees hier meer over het creëren van een duurzame woning met zonnepanelen.

Zonnepanelen 2 400 x 299

Zonnepanelen steeds populairder

Steeds meer mensen willen een duurzame woning. Dit is te merken aan de groeiende populariteit van zonnepanelen. Zo is het aantal zonnepanelen in Nederland in het afgelopen jaar verdubbeld. De groei is het hoogst onder particulieren. De groeiende populariteit van zonnepanelen is onder andere te danken aan de technologieën die blijven ontwikkelen. Zo zijn zonnepanelen in de afgelopen jaren niet alleen goedkoper geworden, maar ook effectiever. Daarnaast wordt er ook steeds meer gevarieerd met het uiterlijk van zonnepanelen. De panelen zijn in steeds meer maten en kleuren verkrijgbaar en kunnen tegenwoordig zelfs in dakpannen verwerkt worden.

Duurzaamheid

Wanneer je een steentje wilt bijdragen aan een duurzame wereld, zijn zonnepanelen een goede optie. Zonnepanelen produceren namelijk schone energie voor je huishouden. De panelen vangen het zonlicht op en zetten dit om in energie. Dit betekent dat je geen of minder gebruik hoeft te maken van de, soms niet zo schone, stroom van energieleveranciers. Kosten zonnepanelen echter ook niet veel energie om te produceren? Het produceren van zonnepanelen kost inderdaad veel energie. Toch is deze energie al weer binnen 1 tot 2 jaar terugverdiend door de zonnepanelen. Met een levensduur van 25 tot 40 jaar, leveren de zonnepanelen meer dan genoeg schone energie op om te compenseren voor de productie.

Zonnepanelen 1 400 x 300Beter dan een spaarrekening

Onlangs werd bekend dat ruim een derde van de Nederlanders zou overwegen om zijn of haar vakantiegeld te investeren in zonnepanelen. Dit is verstandig, aangezien zonnepanelen erg rendabel zijn. Zonnepanelen zijn gemiddeld binnen 10 jaar terugverdiend en na deze periode kun je nog jarenlang profiteren van een lage of zelfs een niet bestaande energierekening.

Aanschaf

Zonnepanelen bieden veel mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit verschillende soorten zonnepanelen, maar ook uit verschillende plekken om ze te plaatsen. De meest voor de hand liggende plek om zonnepanelen te plaatsen is op het dak, maar tegenwoordig kunnen zonnepanelen ook worden geplaatst in de tuin, aan de gevel of aan het balkon. Je kunt er zelfs voor kiezen om zonnepanelen in een zonnepark te kopen. Dan kun je toch eigenaar zijn van zonnepanelen, zonder ze op of rondom je eigen woning te plaatsen. Zo is het aanschaffen van zonnepanelen voor iedereen mogelijk

Geen reacties // Reageer